Събота, 10.06.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джони и приятели евакуират хора с увреждания от Украйна

Main Pic
Публикувана: 06.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 903
Коментари: 0
Християнското служение "Джони и приятели" полага усилия за спасяване на хора с увреждания, които страдат в разгара на продължаващата война в Украйна.
 
Християнският автор и говорител Джони Ериксън-Тада, която е трайно инвалидизирана по време на инцидент с гмуркане преди повече от 50 години, сподели в интервю за CBN News Prayer Link как нейното служение е реагирало на конфликта в Украйна.
 
„Само си представете, ако сте инвалид като мен. Знаете, че не мога да използвам ръцете си и краката си. Аз съм в инвалидна количка. Представете си, ако сте на седмия етаж в жилищна сграда и сте в Мариупол. Вие сте бомбардирани, и там има ракетни удари. Вие сте инвалид и не можете да скочите от леглото, да грабнете няколко неща, да се затичате през входната врата и да се втурнете към границата“, казва Ериксън-Тада пред CBN News.
 
"Не можете да направите това. И така, много от тези хора с увреждания са заседнали в жилищни сгради. Много от тях са в мазета", продължава Джони.
 
Хуманитарната организация Joni and Friends, която е специализирана в споделянето на Евангелието и осигуряване на практически ресурси за хора с увреждания, работи с партньори от различни страни, за да помогне на хората да се евакуират от зоната на войната.
 
„Работим с нашия партньор в Украйна, на име Галина“, споделя Ериксън-Тада. „Галина и нашите екипи търсят хора с увреждания дори в най-опасните източни части на Украйна, за да ги спасят и да ги преведат през границата и в безопасно убежище не само в Полша, но и в Германия и Холандия. Ние успяхме да евакуираме над 300 души с увреждания досега и продължаваме да полагаме грижи в тази посока“, казва Джони.
 
Руската инвазия, която започна на 24 февруари, спря усилията на служението за изграждане на център за хора с увреждания в Украйна, наречен Joni's House.
 
Според CBN News, Джони отбелязва още, че християнските доброволци излагат живота си на риск, пътувайки до райони, където се водят боевете, за да помогнат на нуждаещите се.
 
„Християните, които доброволно карат тези автобуси, като използват коридорите, където има силен обстрел, както и шофьорите на микробуси, превозващи хора, поемат голям риск“, казва тя.
 
По време на интервюто Джони моли християните да се молят за онези, които участват в спасителните операции в Украйна.
 
„Тези хора са изтощени, шокирани, но въпреки това практикуват своето християнство със запретнати ръкави“, обясни тя. „И така, моля, молете се за Галина и нейната мрежа от приятели, които полагат доблестни усилия и са много смели, за да влязат в най-опасните региони, да намерят тези хора с увреждания и да ги изведат на безопасно място“.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg