Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато не ни обичат

Main Pic
Публикувана: 06.04.2022
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 652
Коментари: 0
Библията казва, че Бог е любов и разбира се, ние го вярваме. Но то изглежда толкова интелектуално, толкова „духовно“. А сърцето ни боли за нещо по-осезаемо, нещо, което сетивата ни могат да усетят. Копнеем да усетим Божията любов като физически допир. Но искаме да почувстваме тази безусловна любов и от най-близките хора, но не я получаваме. 
 
Как можем да почувстваме Божията любов, когато другите не ни обичат. Може би си казваме: „Как мога да обичам един Бог, когото не мога да видя?“ 
 
В света, в който живеем, Бог е предвидил да получаваме любов от хората около нас. 
 
Родителите да обичат децата си безусловно и винаги да им дават насоки, приемане и подкрепа. 
 
Съпрузите да се обичат безусловно; да си предлагат разбиране, доверие и близост и да се подкрепят взаимно с прошка и насърчение. 
 
Вярващите да предоставят подкрепа на онези, които се борят; да се пазят от клюките и разрушителната критика и да предлагат насока, подкрепа и изцеление.
 
Но нашият свят не е такъв. 
По-голямата част от децата растат с по-малко от необходимото. 
Повечето бракове се борят с конфликти, апатия и/или неудовлетворени нужди. В църквите и в малките групи приятелствата са повърхностни.
Така че, ако хората, които трябва да ни покажат любов не могат да го направят, как да преживеем Божията любов? Обречени ли сме?
Ето някои практически начини да изпитате Божията любов, когато другите не ни обичат или ни обичат несъвършено. Не можем да ги променим, но можем да предприемете стъпки, за да намерим изцеление, смисъл, любов и радост.
 
Потърси по-зрели хора
Да продължаваме да очакваме любов от тези, които не могат или не искат да ни я покажат, е като да търсим в сух кладенец вода; винаги ще се оказваме разочаровани, ранени и сухи. 
 
Ако не получаваме любов и привързаност от родители, съпруг/а или приятели, можем да потърсим други зрели християни, които имат нещо позитивно, което да ни дадат. Можем да създадем нови приятелства, да потърсим други възможности.
 
Покажи любов към приятели
Да откъснем поглед от себе си и да го насочим към посрещането на нуждите на някой друг. Винаги има някой, чиято нужда можем да снабдим. Винаги! 
 
Ако е усмивка, усмихни се! Ако това е ухо за слушане, изслушай.
 
Ако видиш наранен, бъди на разположение. 
 
Може да сме единствените, които предлагат прегръдка на даден човек и тя ще му помага да издържи по-дълго време. 
Божият закон е, колкото повече даваме, толкова повече ще тече към вас. 
 
Отиди при Бога
 
Бог е върховният Източник на цялата любов. Той ни приема такива, каквито сме, но няма да ни позволи да останем в окаяно състояние. Той е решен да ни превърне в подобие на Себе Си. Той няма да се откаже и е единственият, който винаги ще бъде до нас!
 
Да отидем при Бога – съкрушени и да Му позволим да ни промени. Да излеем своята тъга, самота, страх – това, което ни държи. И да стоим в Неговото присъствие достатъчно дълго, за да може Той да изцели душата ни. 
 
Вярвай във вечността
Божието Царство е дошло на тази Земя, но не в пълнота. 
Много от добрите неща, които Бог е обещал, преживяваме тук и сега, но някои чакат във вечността. 
 
Бог ни е създал с копнеж за Него и за вечността. Нека го пазим, като нещо безценно и да бъдем сигурни, че когато стигнете там, ще бъдем напълно доволни, напълно излекувани и ще познаем Неговата съвършена любов.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg