Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американска монахиня отвлечена в Буркина Фасо

Main Pic
Публикувана: 12.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1009
Коментари: 0
Християнска благотворителна организация съобщава, че 83-годишна американска монахиня е била отвлечена от Буркина Фасо в Западна Африка в понеделник вечерта.
 
Open Doors, християнска благотворителна организация, подкрепяща преследваните християни по света, коментира, че сестра Су Елън Тенисън е била хваната от въоръжени мъже, които са вандализирали женския манастир преди да си тръгнат и да я отведат със себе си против волята ѝ.
 
Въоръжени групи, някои от които са свързани с Ал Кайда и т. нар. Ислямска държава, завзеха големи части от територия в Буркина Фасо и извършват чести атаки срещу армията и цивилните там.
 
Илия Джади, старши анализатор на Open Doors за свободата на религията и вярванията в Субсахарска Африка, казва, че светлината на прожекторите трябва да се насочи върху нападенията, които се извършват там.
 
 Той казва: „Имаме нужда от медийно внимание за Буркина Фасо, не можем да го забравим, въпреки продължаващата война в Украйна и други части на света.
 
„Целият регион на Буркина Фасо е дълбоко засегнат и страхът ни е, че сега ще бъде забравен.
 
„Не забравяйте кризата, хората са ежедневно засегнати от насилие в региона на Сахел.
 
„Защото, ако разгледаме ситуацията вече в Буркина Фасо, всъщност 1 800 000 души са разселени и са напуснали домовете си.
 
„Повече от 2000 души са убити в Буркина Фасо. Има повече от 3000 затворени училища поради проблеми със сигурността в Буркина Фасо, което означава, че половин милион деца не ходят на училище в страната.
 
„Така че можете да видите мащаба на хуманитарното бедствие, създадено от насилието в Буркина Фасо и цялата северна част на страната е лишена от християнското си население.
 
"Така че ситуацията е толкова драматична, но не привлича вниманието от международната общност, от медиите или от хуманитарните организации."
 
Илия Джади призова всички да се молят за освобождаването на сестра Су Елън Тенисън. Той казва: „Това е тъжно събитие.
 
„Защо биха се насочили към жена, възрастна жена, религиозна жена, осигуряваща добри неща и здравни грижи за общността?
 
„Това е големият проблем.
 
„Така че нека се помолим тя да остане добре и да бъде освободена.
 
„Бързо и безопасно освобождаване."
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg