Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Марк Уолбърг за силата на вярата в новия му филм

Main Pic
Публикувана: 12.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 785
Коментари: 0
Актьорът Марк Уолбърг коментира срещата си с трансформиращата сила на Исус Христос, в интервю за отклика му на Божия призив да разкаже истинската житейска история на отец Стюарт Лонг.
 
Уолбърг участва в новия филм „Отец Стю“. Той е и негов продуцент. Въз основа на действителни събития, филмът разказва историята на Лонг, боксьор, станал свещеник, и неговото невероятно пътуване от „самоунищожение към изкупление“.
 
Филмът на Sony Pictures съдържа някои вулгарни изрази, но той е вдъхновяващ в основата си, защото споделя силата на преобразяването чрез Христос, което според Уолбърг е изключително докосващо.
 
„Чувствам Христос всеки ден. Сега Го усещам повече от всякога“, казва той пред The ​​Christian Post.
 
На въпрос за последния път, когато вярата му е била подложена на съмнение, Уолбърг отговаря, че това е било по време на „пандемията“.
 
„Вече не можех да ходя на църква. Загубих комуникация и връзка с хора, които наистина ми помагаха всеки ден, за да ми напомнят за важността на вярата ми. Не можех да ходя на църква всеки ден и да посещавам богослужение всяка неделя“, казва той.
 
Уолбърг претърпява и загубата на майка си, която почина по време на пандемията. Но въпреки предизвикателствата, той се чувства призован да направи този изпълнен с вяра филм и използва собствените си пари, за да финансира частично филма, защото Холивуд отказва да финансира проекта.
 
Уолбърг се превъплъщава в ролята на отец Стю и към него се присъединява носителят на "Оскар", Мел Гибсън, който играе бащата на Стю, Бил Лонг.
 
Стю прекарва шест „дълги години“, като се опитва да стигне до мястото, където най-накрая ще бъде направен филмът. И когато му дойде времето, проектът беше заснет за 30 дни по време на продължаващия локдаун миналата година.
 
Уолбърг казва, че "винаги е било негова мисия" да направи този филм.
 
„Целият този талант и особено дарбите, които ми бяха дадени, и благословиите бяха с причина“, заявява той. „Целта не е да направя още пет епизода на „Трансформърс“, това беше част от призванието. Този филм дойде при мен в момент, когато бях достатъчно подготвен, за да мога да го представя по най-добрия начин, за да мога да изляза там и да артикулирам посланието и смисъла зад него.”
 
Филмът е създаден в разгара на цялото разделение и негативизъм, които бяха засилени в медиите.
 
„Това е филм за изкуплението и никой човек не е извън изкуплението, стига да е готов да се покае и има добри намерения в сърцето си и иска да направи промяна“, пояснява Марк. „Аз просто се радвам, че успях да го направя. Радвам се, че филмът резонира у всички, защото всеки може да се идентифицира с неговата история по някакъв начин."
 
Източник: Christian Post
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg