Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ограничения на церемонията около Благодатния огън в Ерусалим

Main Pic
Публикувана: 14.04.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1074
Коментари: 0
Православната патриаршия на Ерусалим осъди ограниченията за събиране, наложени им от израелските служители на реда преди традиционния им ритуал на Благодатния огън по-късно този месец. Основанията са, че те нарушават религиозната им свобода.
 
В съботата преди православния Великден десетки хиляди християнски поклонници се събират в църквата на Господния гроб в Ерусалим, построена на място, където се смята, че Исус е разпнат и погребан, за да станат свидетели на огнен пламък, който като по чудо излиза от гроба.
 
Православният Великден се празнува на 24 април тази година.
 
В изявление, публикувано в понеделник, Патриаршията съобщи, че израелската полиция ще ограничи събирането по повод Благодатния огън до 1000 души вътре в църквата, като 500 души могат да се съберат в двора.
 
„Патриаршията смята, че няма оправдание за тези допълнителни несправедливи ограничения и потвърждава изричното си, ясно и пълно отхвърляне на всички ограничения“.
 
В изявлението се добавя: „Патриаршията няма да търпи полицейските ограничения върху свободата на поклонение и  неприемливите методи за лимитиране на дадените от Бога права на християните да практикуват ритуали и да имат достъп до своите свети места в Стария град на Ерусалим.
 
Православният орган заяви, че „няма да компрометира правото си да извършва богослужения във всички свои църкви“.
 
Източник: Christian Post
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg