Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Армията на спасението в помощ на бежанците от Украйна

Main Pic
Публикувана: 20.04.2022
Автор: лейт. Ерик Йохансен
Прочетена: 986
Коментари: 0
"Армията на спасението" е християнско движение, основано в Лондон през 1865 г. и сега действа в повече от 130 страни по света. В България "Армията на спасението" работи от края на 2020 г. и е базирана в София. Можете да си припомните за тяхното служение тук.
 
От началото на войната в Украйна Армията на спасението участва в подпомагането на бежанците от Украйна, както в България, така и в съседните страни. В България от края на февруари помагаме на бежанците по всички възможни начини. Раздаваме пакети с храна за семействата на бежанци, както и подпомагаме свързването на бежанците с други църкви, неправителствени организации и доброволци.
 
През последните седмици разбрахме за нарастващия брой на бежанците, идващи в България от Одеса, Украйна през ГКПП "Дуранкулак" и решихме да изпратим по-малък екип, който да подпомага работата на самия граничен пункт. На място работихме заедно с  хуманитарната организация "Червен кръст", България, за да помогнем при закупуването и даряването на необходимите хранителни доставки. В същото време раздавахме кафе, чай, вода, сандвичи и супа на пристигащите бежанци.
 
Благодарение на това, че разполагаме с няколко рускоговорящи сред нас в екипа, ние успяхме да се сработим заедно с местните служители и да поздравим пристигащите от Украйна бежанци не само със сандвич - но и с усмивка и поздрав на език, който познават.
 
Засега се завръщаме в София и обмисляме как най-добре да помогнем на хората, които вече са пристигнали в България, тъй като осъзнаваме, че техните нужди вероятно ще трябва да бъдат снабдявани за дълъг период от време.
 
Ако се наложи, ние сме готови отново да съдействаме на бежанци, които пристигат на границата с България. Изказваме голяма благодарност на нашите доброволци, които ни помогнаха. В същото време сме безкрайно благодарни на Бога за Неговите милости, докато продължаваме да Му служим.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg