Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Унищожаване и възраждане!

Main Pic
Публикувана: 23.04.2022
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 739
Коментари: 0
ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА! Наистина възкръсна!
 
Денят след голямото мълчание, тихата обърканост и завладяващата безпътица е Великият ден, в който Исус победи смъртта и завинаги разчупи оковите на греха. 
Ден, в който учението Му се превърна в жизнеутвърждаваща вяра, Надеждата, която заля хората след този ден, ги поведе в най-ожесточения, но и най-благословен поход в историята на човечеството - Походът на благовестието. 
 
Празнуваме най-истинската свобода! Празнуваме победата на Господ Исус Христос, която Той ни подари и предостави само срещу нашата любов. 
Пее душата ни, когато прозрем цялата истина и лелее сърцето ни за момента на Новата среща с Него. Признанието, което Му отдаваме е повече от земните дарове и всички украси, които приготвяме. Признанието е в душата ни и в готовността да го следваме в пътя Му.
 
Възродена е надеждата ни и укрепена вярата ти. И макар вчера да мълчахме в “незнание”, днес сме свидетели на новата Светлина, която обагря сърцата ни и ни подготвя за следващите ни дела. Възродени сме и празнуваме. Трудно е да осъзнаем в пълнота битката, там в отвъдното, където Исус взе ключа на ада и унищожи смърта, но Този Велик Ден храни нашата надежда и укрепва вярата ни. Тихата събота след земната смърт на Исус ни разкрива същността на всяка битка, която днес е нужно всеки от нас да води за душата си. 
 
„Бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове и имам ключовете на смъртта и на ада.“ - Откровение‬ ‭1:18‬ ‭‬‬
 
Да победиш в тъмната тишина, да  унищожиш личните си демони и страсти, след което да възкресиш любовта си и да поемеш в пътя на Светлината е привилегия, която Господ ни подари, давайки Личния Си пример. Богочовекът дойде, изживя години, в които да изпита всичките (и повече) земни мъки и пожертва Себе Си, за да ни новороди.
 
Как да използваме своя Нов живот е избор, който всеки от нас сам ще направи, а за да познаем правилните стъпки е добре да Го познаваме, да знаем всичко, до което имаме свещен достъп за Неговия път, за Неговата жертва, за битката, която Той води там в “тъмнината” и да благовестваме за Неговото възкресение. 
Вярата ни се усилва всеки път щом Го видим, Бог е верен да ни укрепи чрез Духа Си, Който и днес е сред нас.
 
Дали Го виждаме ? 
 
Изобилно благословени са тези, които Го познават и имат достъп до Него. А тези, които Го търсят имат обещанието да се отворят очите им, щом Го поискат. 
 
„И тъй, Исус се спря, повика ги и каза: Какво искате да ви сторя! Казват Му: Господи, да се отворят очите ни. А Исус се смили и се допря до очите им; и веднага прогледаха и тръгнаха подире Му.“ - Матей‬ ‭20:32-34‬ ‭
 
След срещата с Господ, човек не може да остане безпристрастен и продължава да търси потвърждения за Неговото присъствие. Когато със сърцето си прозрем смисъла на Неговия живот тук и силата на жертвата Му, ние променяме възгледите за живота си и можем, търсейки помощта Му, да преборим и унищожим всяко земно зло, идващо от страсти и грехове. 
 
Надеждата за пътя ни след Възкресението, ни дава онази вътрешна сила, която заразява и другите хора към промяна. 
Христос възкръсна! 
 
„Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.“
‭‭1 Солунци‬ ‭4:14‬ ‭
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg