Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ноти за мир

Main Pic
Публикувана: 25.04.2022
Автор: Таня Конярова
Прочетена: 1073
Коментари: 0
Мирът е онази позиция на духа, състояние на живот, което може да се реализира единствено и само чрез Божествената любов и смирение. 
 
Не можем да спрем войната, злото и омразата, отхвърлянето и изоставянето на деца, трафикирането и търговия с млади момичета. Но в нашия избор и отговорност е как да отговорим на Злото! 
 
И затова фондация ЗВЕЗДА НА НАДЕЖДАТА, вече повече от 15 години поема отговорността да помага, настанява и интегрира по всички възможни начини, младежи в неравностойно положение, в риск и израснали без родители, чрез лицензираната социална услуга „Резидентна грижа“. От няколко месеца успяхме да настаним Резидентната услуга на ново място, а именно „КЪЩА НАДЕЖДА“, където ще може да достигнем пълния законов капацитет на услугата.
 
Днес, обаче Злото има и друго лице – ВОЙНАТА! 
 
Когато започна войната в Украйна, бяхме стъписани и разтърсени от човешката болка, от житейската трагедия на хората в Украйна. Но онова, което истински стопи сърцата ни и ни накара да се впуснем в директна подкрепа, бяха децата, които сами преминаваха границата на България. Част от тях идваха при свои близки и роднини, изпратени със съответните писма и документи от родителите им в Украйна. Но друга част от тях, бяха деца на възраст между 14 и 17 години, които загубили родителите си по време на бомбардировки, бягаха от войната и идваха тук, без роднини, без да знаят къде отиват и какво ги очаква..., в тежко психическо, а някои от тях и физическо състояние. По изискване на нашите и Европейските закони, децата без родители или близки познати, се настаняват в социалните структури за деца, лишени от родителски грижи. Съвсем скоро, обаче, някои от тях, навършвайки 18 години, трябва да напуснат тези центрове и остават, без работа, без професия, без пари, без подслон и дори без възможност да се разберат на говорим за тях език и това създава реална предпоставка за тяхното маргинализиране, трафикиране и въвличането им в криминалните структури и престъпност. 
 
Именно затова фондацията се ангажира с подкрепата и работата с тази изключително крехка и крайно рискова група хора. Разбира се, това съвпада и с възрастовата целева група, в която са и нашите социални услуги, с които работим вече от много години. 
 
Целта на „Звезда на надеждата“ винаги е била равно право на живот, социална и личностна реализация на всяко дете и млад човек в неравностойно положение или риск.
 
И тъй като Фондацията се финансира изцяло от частни дарения, разчитаме на хората с добри сърца, които да откликнат на видението ни социална подкрепа и реализация на тези деца и младежи в риск.
 
Инициативата, Благотворителен концерт „НОТИ ЗА МИР“ е свързана с набиране на средства за подкрепа на деца и младежи, които пристигат в България от Украйна и са без родители.
 
За моя голяма радост, една група млади музиканти, камерният състав Drop Down Community и цигуларката Лия Петрова, вдъхновени от каузата ни, решиха да направят този благотворителен концерт, с цел да ни подкрепят в набирането на средства. Всички събрани средства от входа, от даренията и продажбата на дискове ще бъдат изцяло в подкрепа за децата и младежите, пристигащи от Украйна!
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg