Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стотици Библии изгорени от руски военни в Украйна

Main Pic
Публикувана: 26.04.2022
Автор: Стив Уорън
Прочетена: 1047
Коментари: 0
Мисия "Евразия", организация с нестопанска цел, което помага за посрещането на нуждите на украинските бежанци, бягащи от войната, съобщава, че един от нейните учебни центрове в Ирпен е бил унищожен от руски танкове по време на битка между руските и украинските сили.
 
В публикация във Фейсбук представители на организацията пишат: „Благодарим ви за вашите молитви и подкрепа, които ни осигурявате по всякакъв начин. Сърцата ни са дълбоко натъжени от унищожаването на щаба на Мисия "Евразия" в Ирпин, близо до Киев, макар да благодарим на Бога за безопасността на всички членове на нашия екип и евакуираните хора, които са се подслонили там."
 
„Нищо няма да спре разпространението на Евангелието в Украйна и в бившия Съветски съюз. Всички ние в Мисия "Евразия" сме единни и се доверяваме на Бога. Евангелието е неразрушимо и решимостта на екипа на Мисия "Евразия" е силна. Благодарим на Бога за вас и безброй други християни, които са били с нас в миналото и са с нас сега", се казва в изявлението.
 
„След като сградата ни беше унищожена при танков кръстосан огън, руските войски хвърлиха всички останали запаси от Библии и християнски книги от нашия склад в задната част на сградата на земята и ги изгориха“, продължава публикацията. „От склада на нашата централа милиони копия на Божието Слово, включително Библии и други версии на Писанието, пълни с истината, любовта и надеждата на Бога, се разпространяват в Украйна и в целия бивш Съветски съюз в продължение на много години. Това ще продължи. Днес 20 тона хуманитарна помощ и копия от Писанието ще бъдат изпратени от четирите центъра на Мисия "Евразия" в Украйна и граничещите страни чрез кутии „I Care“, всяка от които съдържа достатъчно храна за едно семейство за една седмица“.
 
Президентът на Мисия "Евразия" Сергей Рахуба наскоро каза следното пред The ​​Christian Post: „Ние сме много натъжени от загубата. Сградите могат да бъдат заменени, но ние препечатваме стотици и стотици копия от Светото Писание, за да ги предадем в ръцете на тези млади евангелисти, които обучаваме, тези млади доброволци, които екипираме, за да продължават да достигат до хора, които се нуждаят от Словото на Бога."
 
Лидерът на мисията каза: „Проляхме много сълзи, след като получихме новината за унищожаването на нашата сграда и изгорените Библии, но съм уверен, че „Бог ще продължи да ни дава“.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg