Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Приятелство с мрака

Main Pic
Публикувана: 27.04.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 583
Коментари: 0
"Приятелството със света е вражда против Бога" (Яков 4:4)
 
Когато тръгнаха да излизат от Египет, към евреите се присъедини една чуждестранна тълпа или смесено множество. Вероятно тези хора бяха впечатлени от чудотворния Бог на Израел и те също искаха да избягат. И въпреки че те напуснаха Египет, Египет очевидно завинаги остана да живее в тях.
 
Те не оцениха манната, която Бог им осигури в пустинята, затова започнаха да се оплакват. И тогава израилтяните също започнаха да се оплакват. Смесеното множество оказа лошо влияние върху Божия народ. Манната беше хляб от небето, изпратен от Бога, ала те го отхвърлиха.
 
По същия начин невярващите не разбират защо вярващите обичат Писанията. Всъщност това е истински тест за вашия духовен живот. Очаквате ли с нетърпение изучаването на Библията? Или се страхувате от това и нямате търпение да свърши? Този тест е показател за това къде се намирате духовно. Гладният вярващ е здрав вярващ.
 
И ако сте силни духовно, ако сте здрави духовно, тогава ще бъдете постоянно гладни за повече от Божието Слово. От друга страна, ако сте нездравословен вярващ, няма да искате да пребъдвате в Писанието и да прекарвате време с него.
 
Нечестивите хора оказаха лощо влияние на израилтяните. Ето защо апостол Павел предупреждава: „Не се съединявайте с онези, които са невярващи. Как праведността може да бъде партньор на нечестието? Как може светлината да живее с тъмнината?" (2 Коринтяни 6:14 NLT).
 
Посланието го казва по следния начин: „Не ставайте партньори на онези, които отхвърлят Бога. Как може да има партньорство между правилно и нередно? Това не е партньорство; това е война. Нима е възможно светлината да бъде най-добрата приятелка с мрака?"
 
Помислете кои са хората, които най-много ви влияят?
 
Покажи ми приятелите си и аз ще ви покажа вашето бъдеще. Ако като християнин прекарвате много време с хора, които не вярват в ценностите, които вие изповядвате, те могат да ви повлияят зле и да ви накарат да промените принципите си. Това направи смесеното множество с израилтяните. Така че бъдете много внимателни.
 
Източник: Harvest ORG
Photo: Pinterest
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg