Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Създателите на The Chosen коментират обвиненията в мормонско влияние

Main Pic
Публикувана: 03.05.2022
Автор: М. Фауст
Прочетена: 1305
Коментари: 0
В понеделник на официалната  Фейсбук страница на хитовата поредица The Chosen, се появи изявление, в което се казва, че филмът не е произведен от членове на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, наречена още Мормонска.
 
„Сериалът не е дело на мормони“, се казва в публикацията.
 
Публикацията във Фейсбук предизвика повече от 2400 коментара - 10 пъти повече от броя на коментарите, след публикация по-рано през същия ден.
 
Темата се коментира в блоговете и социалните медии през последните месеци. The Chosen, продукт на Angel Studios, е телевизионен сериал, финансиран с множество средства на различни църкви и е посветен на живота на Исус и Неговите ученици. Вторият сезон излезе миналата година.
 
Публикацията във Facebook, която има хумористичен нюанс, включва екранна снимка на критичен коментар с множество граматически грешки. Този коментар засяга въпроса с мормоните и призовава хората да бъдат „много внимателни“, когато гледат филма.
 
„Ние не сме антихристияни, филмът не е произведен от мормони“, се казва в официалното изявление на The Chosen. „Ще приемем, че този, който е написал коментара, е допуснал грешка. Това няма да е изненадващо, тъй като повечето от негативните коментари са написани от хора със слаб английски. Въпреки това, продължете внимателно да следите сериала."
 
Режисьорът Далас Дженкинс, който е евангелски християнин, също обърна внимание на проблема през март по време на интервю в Youtube с Руслан К.Д., хип-хоп изпълнител.
 
В интервюто Дженкинс казва, че The Chosen не „се финансира от Angel Studios“ и не „получава никакво финансиране от никоя организация, още по-малко от религиозна институция“. Angel Studios има членове, които са мормони, но студиото е „партньор за разпространение“, а „те на практика не го финансират“.
 
„Аз съм евангелски християнин“, казва Дженкинс. "Смятам се за консервативен евангелски вярващ. Вярвам в Библията. За мен тя е Божието свято слово. Това е непогрешимото Писание."
 
Дженкинс подчерта, че е отговорен за съдържанието на The Chosen.
 
„Тези, които участват в това шоу, първи ще ви кажат, че мормоните нямат никакъв принос в самото съдържание на филма“, каза той.
 
„... Аз правя филм за Исус“, поясни Дженкинс. „Аз насочвам хората към Исус и ще оставя Светия Дух и християните от местната църква да определят нюансите на всички тези широкомащабни или дори дребномащабни разногласия относно сериала.“
 
Източник: Christian Headlines
Снимка: Фейсбук
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg