Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Червената луна и спекулациите за Второто пришествие

Main Pic
Публикувана: 11.05.2022
Автор: Стив Уорън
Прочетена: 1698
Коментари: 0
Уникалните метеорологични условия в китайския пристанищен град Джоушан превърнаха небето в кървавочервено тази седмица и това накара много от жителите на града да се чудят дали краят на света е настъпил.
 
Чувство на паника се чуваше в гласовете на някои от жителите, докато записваха зловещия феномен, който се виждаше под дебели слоеве мъгла, съобщава The ​​Daily Mail.
 
Други сметнаха, че червеното небе е зла поличба за Китай. Пурпурното небе бързо се превърна в една от актуалните теми в китайските социални медии, тъй като видеоклиповете от събитието събраха десетки милиони гледания.
 
Някои потребители на Douyin, китайската версия на TikTok, нарекоха червеното небе лоша поличба за справянето на Китай с пандемията COVID-19, коментира The Mail. COVID наскоро се възроди в съседния град Шанхай, където бяха въведени нови екстремни блокирания.
 
Един потребител смята, че това означава: „Ще се случат злополуки“, като добавя, че е започнал да се запасява с консумативи.
 
По-късно местните китайски медии съобщиха, че кървавочервеното небе е причинено от пречупване на светлините от риболовни лодки.
 
„Когато метеорологичните условия са добри, повече вода в атмосферата образува аерозоли, които пречупват и разпръскват светлината на рибарските лодки и създават червеното небе, което се вижда от земята“, казаха служителите на метеорологичното бюро на Джоушан, според Global Times.
 
Други потребители предполагат, че рядкото явление може да е било причинено от прахови частици, които все още са в атмосферата от вулканичното изригване на Тонга през януари. НАСА установи, че ефектите от изригването на Тонга дори са достигнали космоса.
 
Друго видео, споделено от потребител, който е бил по-далеч от пристанището, показва, че цялото небе над града не е червено, а само частта, която е под слоя мъгла.
 
Историците са открили 300-годишни документи от Китай, Корея и Япония, които съдържат разкази на очевидци за подобно събитие. Според сведенията през септември 1770 г. небето над района греело в червено и събитието продължило повече от седмица.
 
Изследователи, изучаващи събитието, казват през списание Live Science през 2017 г., че червеното небе е причинено от гигантска геомагнитна буря, която съперничи на най-мощната в историята, така нареченото събитие Карингтън от 1859 г.
 
Според статията подобни магнитни бури са придружени от слънчеви изригвания, удрящи магнитосферата на Земята, обвивката от електрически заредени частици, уловени от магнитното поле на Земята. Изследователите спекулират, че ако слънчева буря на ниво Карингтън удари Земята днес, резултантният удар върху електрическите мрежи по света ще бъде опустошителен, оставяйки повечето хора без електричество.
 
В Израел тези, които чуха за последното кървавочервено небе в Китай, цитираха известна библейска препратка. По време на исторически събития като това, библейските учени често посочват книгата на Йоил в Стария завет, където пророкът говори за „кръв, огън и стълбове дим“ в небето.
 
Йоил 3:3-4 гласи: „Преди да дойде великият и страшен ден на Господен,* Аз ще поставя знамения на небето и на земята: Кръв и огън и стълбове от дим; Слънцето ще се превърне в тъмнина и луната в кръв "
 
„Кървава луна“ ще се наблюдава този уикенд в САЩ.
 
Междувременно в Съединените щати любители астрономи и други наблюдатели на небето ще станат свидетели на първото лунно затъмнение от 2022 г. рано в понеделник сутринта или късно в неделя вечерта в зависимост от вашата часова зона.
 
Според НАСА пълнолунието ще изглежда червено както в Северна, така и в Южна Америка и Европа и Африка като част от пълното лунно затъмнение на 15-16 май. Лунното затъмнение се причинява от преминаването на Луната през сянката на Земята в космоса.
 
То ще започне приблизително в 21:32 ч. източно време на 15 май. По-голямата част от затъмнението ще се види около 00:12 ч. източно време. Пълното време на това затъмнение ще продължи 1 час и 24 минути.
 
Някои наричат ​​това събитие „кървава луна“. НАСА обяснява, че когато се придвижи напълно в тъмната си част, известна като тотално затъмнение, Луната става червеникаво-оранжева. Тази промяна в цвета на Луната се дължи на земната атмосфера. Червеният цвят идва от част от слънчевата светлина, преминаваща през земната атмосфера, където се огъва и цветове като синьо или зелено се филтрират, оставяйки след себе си по-дълги дължини на вълната като червения цвят.
 
Виждаме същия ефект при изгреви и залези с червеникаво-оранжев цвят.
 
Както CBN News съобщава през последните години, въпреки че има научни обяснения за тези видове кървави луни, много християни също виждат пророчески последици зад тях. Това е така, защото те са директно споменати в Писанието.
 
Кървава луна е предсказана от Библията в книгата на Йоил 2:31, в която се казва: „Слънцето ще се превърне в тъмнина и луната в кръв, преди да дойде великият и страшен ден Господен“.
 
Също така в Деяния 2:20 четем: „Слънцето ще се превърне в тъмнина и луната в кръв, преди да дойде великият и бележит ден Господен“.
 
И в книгата Откровение 6:12 също е пророкувана кървава луна: „И аз видях, когато отвори шестия печат, и ето, стана голямо земетресение; и слънцето стана черно като вретище, и луната стана като кръв."
 
Всички писания се отнасят за луната, която става кървавочервена като небесен знак, че Краят на времето наближава бързо.
 
Многобройни появи на „Кървава луна“ са се случвали в хода на цялата история, откакто тези пасажи са написани, но Исус каза на последователите Си, че трябва да наблюдаваме знаците на времето, включително знаците в небесата. И някои проповедници твърдят, че големият брой кървави лунни затъмнения през последните години са само един от многото знаци, че краят на света наближава и може да се случи в близко бъдеще.
 
Изследователите на библейските пророчества посочват други исторически събития като възстановяването на съвременната държава Израел през 1948 г., завръщането на милиони евреи в Светите земи и потенциални предшественици на библейския белег на звяра като по-нататъшни признаци на Последните времена.
 
Източник: CBN News
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg