Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млад пастир дарява бъбрека си на свой колега

Main Pic
Публикувана: 11.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 564
Коментари: 0
Двама пастири от Bellevue Christian Center, Небраска свидетелстват за Божията милост, след като единият предстои да дари своя бъбрек на другия при предстояща трансплантация. Ето и подробностите:
 
„Хора, за мен е голямо удоволствие да ви представя донора, когото UNMC определи като най-подходящ. По-важното е, че това е донорът, който Бог определи като идеалното съвпадение. Това е моят приятел, моят помощник-пастир, Анди Кауп“, заяви с огромно вълнение п-р Уолтър Хукър на богослужението в неделя,  докато бършеше сълзите си.
 
През ноември 2021 г. Хукър е поставен в списъка за бъбречна трансплантация в Медицинския център на Университета в Небраска, след като започва процес на скрининг по-рано през юни. Анди Кауп, който също е преминал през скрининг, миналия месец, получава информация от болницата, че при него има пълно съвпадение и отговаря на изискванията за донор за п-р Уолтър.
 
По време на изказването си пред църквата п-р Хукър пояснява, че бъбреците му функционират само с около 10 процента и че се подлага на диализа три пъти седмично. Той също така отбелязва, че между 10 до 15 души са се обърнали към него, за да се подложат на изследвания и да видят дали могат да бъдат негов донор, в това число е и п-р Анди Кауп.
 
„Докато преминавахме през различните фази на медицинските изследвания, ние продължавахме да се молим Бог да ми помогне в тази ситуация и да даде изход“, каза Хукър на членовете на църквата. „Когато Анди завърши своя скрининг в UNMC, започнахме да се вълнуваме. Анди беше информиран от UNMC, че е подходящ донор за мен.“
 
Кауп добавя, че да бъде подходящ донор за п-р Хукър е повече от просто съвпадение, съобщава CBN News.
 
„Едно от нещата, които научих за Бога във всяка стъпка, е, че Той непрекъснато ни кани да бъдем участници в Неговата история. Винаги има място за нас в Неговия план и просто трябва да Му позволите да влезе във вашия живот. От нас се очаква да Му бъдем послушни. И това е нашата отговорност," казва Анди Кауп в края на службата.
 
„Знаете ли, че в Яков 2 глава се говори за вярата и делата. Там апостолът пита: „Каква полза, ако брат ти има нужда, а ти му кажеш: „Иди и се надявай, че нуждата ти ще бъде задоволена“, когато ти самият можеш да му помогнеш.“
 
„И така, ние искахме да окажем помощ. Искаме да да кажем на всички: „Ние сме свързани. Това е Божият план. Какво може да направи Бог чрез този проблем? За нас е радост и чест да сме част от тази история“, казва Кауп. „Виждаме как Бог работи не само в едно семейство или в две семейства, не само в една църква или само в един град, но какво може да направи Бог чрез тази ситуация, която е допуснал?“
 
На 2 август и двамата пастири трябва да бъдат подложени на операция по трансплантация на бъбрек. Бъбрекът на единия ще спаси живота на другия.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg