Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Екранизираната анимационна версия на „ПЪТЕШЕСТВЕНИКЪТ“ - мощен инструмент за достигане на съвременното поколение с Благата вест

Main Pic
Публикувана: 12.05.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 851
Коментари: 0
Над 150 църкви и християнски организации от цялата страна се включиха в проекта за масовото разпространение на висококачествения анимационен филм, базиран на добре познатата алегория от Джон Бъниан „Пътешественикът – от този свят до онзи“.
 
Кампанията се организира от СНЦ „Промяна в поколението“, а нейното начало беше поставено с бляскава премиера с червен килим първо във Велико Търново (5-ти април), а след това и в София (7-ми април). Сред официалните гости на събитията присъстваха представители на местната власт, културни дейци и изтъкнати граждани, както и множество доброволци към сдружението.
 
Членовете на Управителния съвет на СНЦ „Промяна в поколението“ – Цеци и Марк Харпър, които са продуценти на филма за България, копнеят да видят страната ни преобразена. Затова още от самото начало водещият мотив и основополагащото видение за семейство Харпър се коренят в желанието им цялата страна да бъде обхваната от посланието за надежда, извираща от самия Бог, чрез новия и осмислен живот с фокус към Небесния град. Това ги кара да се снабдят с всички разрешителни за безплатно разпространение на филма сред църквите и да долетят от Щатите, за да представят непреходната истина от „Пътешественикът“ пред широката общественост у нас. 
 
Благодарение на реализираните партньорства със стотици църкви и християнски организации филмът е прожектиран в няколко поредни уикенда преди и по време на честването на Възкресение Христово, като в някои от по-големите църкви в София всяка прожекция е посетена средно от 300 до 400 души.
 
Множество свидетелства за докоснати сърца, подновена решимост да се следва Царя и преосмисляне на смисъла на човешкия живот на тази Земя доказват ефективността и полезността на „Пътешественикът“ като успешен и удачен инструмент за споделяне на Благата вест сред съвременното поколение. Отзивите за въздействието на филма както върху деца и младежи, които внимателно и съсредоточено гледат, така и върху по-възрастни, които тайничко трият сълзите си, отново ни напомнят, че този свят има нужда от Бог и че нашата отговорност като християни е да споделим своето несравнимо „богатство“ с нуждаещите се.
 
Ето защо кампанията за безплатно разпространение на „Пътешественикът“ не е приключила. Всяка църква или християнска организация, която желае да се възползва от възможността, ще може да го направи след предварителна регистрация на www.cgfilms.bg.  Междувременно, сдружението подготвя и допълнителни ресурси, целящи подпомагане и съдействие при следване на Небесния Цар.
 
За допълнителна информация посетете: www.cgbulgaria.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg