Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отвлечен свещеник е убит в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 16.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 433
Коментари: 0
Потвърдена е смъртта на свещеник, който беше отвлечен през март в Кадуна, Нигерия.
 
Архиепископията на Кадуна заяви в публикация, че отец Джоузеф Акете Бако е бил убит от похитителите си между 18 и 20 април.
 
„Отец Йосиф (на 48 години) беше отвлечен от дома си в католическата църква „Свети Йоан“, Куденда, където служи като енорийски свещеник, на 8 март 2022 г.“, се казва в изявлението.
 
"Обстоятелствата, довели до смъртта му, и датата на инцидента са внимателно проверени, оттук и информацията към момента."
 
В изявлението се добавя: „Моля, продължете да се молите за утехата на опечалената християнска общност в архиепископията Кадуна“.
 
Междувременно се разбра, че друг свещеник е бил отвлечен на 8 май.
 
Според католическата благотворителна организация Aid to the Church in Need (ACN), отец Алфонс Убох е бил отведен от дома си в енорията Свети Пий X, Икот Абаси Акпан в района на Мкпат Енин.
 
Епархията на Уйо публикува изявление, в което се казва: „Нещастното събитие се случи в неделя, 8 май 2022 г. около 19:30 ч., малко след като той се върна в дома си от посещение на болен член [на енорията].
 
„Призоваваме всички мъже и жени с добра воля да се молят за освобождаването му от ръцете на неговите похитители.
 
Отец Емануел Аняну говори пред ACN за устояването на християнската общност пред честите отвличания на свещеници, както и ислямисткото насилие от групи като Боко Харам.
 
Той каза: „Християните в Нигерия продължават да устояват в своето призвание и вяра. Великденските тържества бяха ясно доказателство за това. Християните в Нигерия молят всички да се молят за тях, тъй като преследването се увеличава всеки ден.
 
"Вярата продължава да расте в разгара на тези предизвикателства. Въпреки това, има известен страх сред свещениците в проблемни райони. Но тяхната смелост в разгара на тези предизвикателства е изключителна."
 
Той добави: „Тези групи са били индоктринирани с учения на зли екстремисти. Те смятат западното образование и християнството като зло. Те използват убийствата като начин на поклонение и налагат злата екстремистка практика върху хората.
 
„Онези, които отхвърлят тези доктрини, биват убити. Те възнамеряват да постигнат халифата на Боко Харам и пълното ислямско правителство в Нигерия.“
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg