Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Един убит и петима ранени в църква в Калифорния

Main Pic
Публикувана: 17.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 965
Коментари: 0
Един човек е загинал, а петима са били ранени, когато въоръжен мъж е открил огън в църква в Южна Калифорния в неделя. Според Асошиейтед прес, въоръженият мъж, описан като азиатец на около 60 години, влязъл в презвитерианската църква в Лагуна Уудс, окръг Ориндж, около 13:30 часа и открил огън по членовете на тайванската презвитерианска църква, които се били събрали за обяд след сутрешната църковна служба.
 
LA Times съобщава, че тайванската презвитерианска църква провежда служби в сградата на презвитерианската църква в града през последните 10 години.
 
Съобщава се, че вярващите са  обединили усилия, за да завържат заподозрения, преди да пристигнат властите.
 
„Тази група от вярващи показаха изключителен героизъм и храброст, като се намесиха, за да спрат заподозрения. Те несъмнено предотвратиха допълнителни наранявания и смъртни случаи“, каза заместник-шерифът Джеф Халок в изявление. „Може да се каже, че ако хората от църквата не се бяха намесили, можеше да бъде много по-зле.
 
Сред ранените са четирима азиатски мъже на възраст 66, 75, 82 и 92 години и 86-годишна азиатка. АП съобщава, че четирима от петимата са простреляни и са с критични рани.
 
Говорителят на шерифската служба Кари Браун казва, че по-голямата част от хората в църквата по време на стрелбата са били от тайвански произход.
 
Информация за убитата жвна засега не се съобщава. Полицията, която е намерила два пистолета на местопроизшествието, също работи за установяване на мотива зад стрелбата или дали стрелецът е свързан по някакъв начин с църквата.
 
Агенти от ФБР и Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви също се отзоваха на местопрестъплението, за да помогнат на шерифа.
Първоначално построен като общност за възрастни, град Лагуна Уудс има население от около 18 000 души. От живеещите в града над 80 процента са на възраст над 65 години.
 
Няколко католически, лутерански и методистки църкви и еврейска синагога са построени в района, където се намира презвитерианската църква.
 
Тази масова стрелба беше един от няколкото смъртоносни инцидента през уикенда, включително масова стрелба в супермаркет в Бъфало, Ню Йорк, при която загинаха 10 и трима бяха ранени.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg