Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джон Пайпър с критики към съвременните проповедници

Main Pic
Публикувана: 18.05.2022
Автор: М. Фауст
Прочетена: 1079
Коментари: 0

Известният американски проповедник и автор на християнски книги Джон Пайпър смята, че твърде много от днешните пастири игнорират определени текстове и теми в Писанието от страх да не бъдат белязани или отхвърлени.
 

Пайпър, бивш пастир на баптистка църква „Витлеем“ в Минеаполис и основател на организацията  Desiring God призова пастирите, присъстващи на конференцията „Заедно за Евангелието“ в Луисвил, да бъдат „радикално отдадени“ на проповядването на цялото Писание, без значение каква е темата.

„Някои пастири толкова се страхуват да не бъдат обявени за консервативни или фундаменталисти, или прогресивни, или събудени, че са готови да избегнат всяка библейска тема, която би ги поставила в някакъв лагер, от който не искат да бъдат част“, каза Пайпър.

След това той даде примери.

„Такива проповедници не са готови да коментират расовата дискриминация, защото ще бъдат наречени „събудени““, каза той. „Те никога не дискутират голите сцени във филмите, защото ще бъдат наречени „фундаменталисти“. Те няма да се занимават с факта, че ние сме граждани на небето, преди да сме граждани на Америка, защото ще бъдат наречени „непатриотични““.

Пастирите никога не трябва да бъдат „обвързани с мненията на другите“, каза Пайпър. Вместо това те трябва да следват модела на Господ Исус, който не се интересува от ничие мнение, добави Пайпър.

— Нима не искате да сте свободни? — попита Пайпър.

Освен това пастирите трябва да бъдат „радикално отдадени“ на „всичко, на което учи Библията“, така че „точно когато хората мислят, че сте част от някакъв лагер, вие извличате нещо от вашето библейско съкровище, което просто ги извежда от равновесие.“

„Понякога някои хора няма да ви харесват. Но вашата цел не е да ги карате да ви обичат, а да бъдат променени чрез Божието слово.“

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg