Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог говори

Main Pic
Публикувана: 22.05.2022
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 1294
Коментари: 0
Бог ни говори, но не винаги ние успяваме да го чуем, защото може да сме се задръстили от много черни мисли. Господ работи през светлината в нас, изпращайки Духа Си, за да можем ние на “вербализираме” Неговите думи за нас. 
 
Случвало ми се е, когато съм била “отпусната в безпомощността си” и дяволът ме е въртял на малкия си пръст, да изпадам сякаш в състояние на “изолация”. Все едно съм сама и това ми е изглеждало невъзвратимо. Това обаче са лъжите на врага ни. Вярвам, знам го със същността си, че Духът Божий винаги е с нас. Ангелите, които помагат са на “една ръка” растояние и са в готовност всеки момент да ни помогнат. 
 
Бог е предначертал нашия път, дори когато се откланяме подади грешни решения Той знае всичко и ще ни прекара през друго разклонение или ще се наложи да се върнем крачки назад, но винаги Бог е в контрол. Той е Този, Който определя времето и начина. Ние имаме абсолютна власт над волята си и над изборите, които правим. 
 
И точно там сатана успява да ни излъже. 
„Защото какъв дял се определя от Бога отгоре, И какво наследство от Всемогъщия свише? Не е ли разорение за нечестивия, И погибел за тия, които вършат беззаконие? Не вижда ли Той пътищата ми? И не брои ли всичките ми стъпки? Ако съм ходил с лъжата, И ногата ми е бързала на измама, нека ме претеглят в прави везни, за да познае Бог непорочността ми.”  Йов‬ ‭31:2-6
 
Подлъгваме се и влизаме в път, изпълнен с красиви обещания от дявола, но само докато ни примами и се поддадем… след това ни изгаря отвътре и понеже сами сме взели решенията си, той ни лъже с вината. Тогава ние се усещаме безпомощни и се отпускаме в не-съпротива.  Веднъж съборил ни, дяволът  ни втълпява безмислието и невъзможността ние да се оправим. Това е лъжа!
 
Господ Исус Христос ни предупреждава: „Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно“  (Йоан‬ ‭10:10‬). 
 
Дяволът е крадец в и на нашия живот, но в огромната Си милост Бог изпрати Сина Си. Господ Исус Христос дойде и отвори за нас светлината, през която ние да виждаме истината.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg