Вторник, 07.02.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелските църкви в Бургас на празнично шествие за 24 май

Main Pic
Публикувана: 25.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 414
Коментари: 0
Манифестацията, проведена в Бургас на 24 май, тръгна с местното православно духовенство и завърши с протестантската общност. И заедно с хилядите деца, младежи и учители между тях - ние всички - и участници, и зрители -  преживявахме по особен начин радостта от този ден!
 
Сякаш оценявахме възможността да празнуваме заедно в мир и без ковид ограничения като различна, специална привилегия. Тревогите за утрешния ден оставихме за утре. А днес беше слънчево и в града ни, и в душите ни! 
 
Според информация на Флагман над 10 хил. бургазлии са взели участие в най-мащабната манифестация, организирана и проведена в България за празника на Солунските братя, 24 май.
 
В празничното мероприятие са се включили деца от детските градини, ученици, студенти, преподаватели и педагози. Те са излезли в центъра на града, за да отбележат празнично Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, култура и славянска книжовност.
 
За последните 30 години това е най-голямото шествие от този род, провеждано в Бургас. На подобни събития обикновено вземат участие между 5 и 6 хил.души, но тази година, след прекъсване заради ковид-пандемията, Бургас възстановява една великолепна традиция, с очевидно рекордни размери.
 
Източник: Флагман
Снимка и текст: Нели Тончева, Църква "Благовестие" Бургас
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg