Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да потърсиш Бога всред трагедията

Main Pic
Публикувана: 25.05.2022
Автор: Леонардо Блеър
Прочетена: 471
Коментари: 0
Най-малко 21 жертви, включително 19 ученици и двама учители загубиха живота си във вторник, след като 18-годишен стрелец се развилня в една класна стая в начално училище  в Увалде, Тексас, оставяйки следа след себе си ужас и скръб.
 
Говорителят на отдела за обществена безопасност на Тексас Крис Оливарез каза пред CNN в сряда сутринта, че всички убити и ранени са от един клас, защото стрелбата се е случила в една класна стая.
 
Уинверситетската болница в Сан Антонио, също потвърди в сряда, че се грижат за четирима пациенти, жертви на стрелбата, включително 66-годишната баба на покойния стрелец, която остава в тежко състояние. Другите пациенти са 10-годишно момиченце в тежко състояние, друго 10-годишно момиченце в добро състояние и 9-годишно момиченце също в добро състояние.
 
Губернаторът на Тексас Грег Абът идентифицира стрелеца като Салвадор Рамос, ученик в гимназията Увалде, който е бил застрелян и убит на място. Съобщава се, че той е застрелял баба си преди нападението в училището, което е станало около 11:30 ч. във вторник. Рамос е израснал без баща, с майка наркоманка, която често го е биела. Неговите съученици разказват, че често е бил тормозен в училище и е търпял подигравки, защото е бил беден.
 
Бабата на едно от убитите деца на име Амери, Берлинда Ирен Ареола, споделя, че внучката ѝ се е опитвала да се обади на номера за спешна помощ, когато е била убита.
 
„Внучката ми беше застреляна и убита, защото се опита да се обади на 911. Тя загина като герой, опитвайки се да получи помощ за нея и съучениците си“, написа Ареола в текстово съобщение до новинарското издание.
 
Бащата на Амери, Алфред Гарза, казва пред New York Times, че момиченцето е „било много жизнерадостно, шегаджийка, винаги усмихната“.
 
Скърбящият баща, който работи в автокъща за употребявани автомобили, е смятал, че семейството му най-накрая ще си отдъхне, след като загубило няколко свои членове заради пандемията от ковид преди убийството на дъщеря му.
 
„Най-накрая си отдъхнахме, никой не умираше“, казва Гарза пред Times. "Тогава се случи тази трагедия."
 
Няколко от децата са оцелели, защото са успели да се свият под маса с дълга покрива, която ги е скрила от погледа на стрелеца. 
 
П-р Ю. Джей Хименес, който ръководи Първата баптистка църква в Бракетвил, е бил в чакалнята в болницата Uvalde Memorial във вторник, предлагайки подкрепа на членове на семействата на жертвите на стрелбата.
 
Той казва пред медиите, че двама от неговите енориаши са загубили внучето си и никога не му се е налагало да се справя с такава мъка през 30-годишното си служение.
 
„Понякога трябва просто да сте там, до страдащите хора и да се молите за тях. В моменти като тези всичко, което можете да направите, е да плачете“, казва той.
 
Хименес си спомня как за първи път започнал да получава обаждания за стрелбата преди обяд и когато пристигнал в болницата, скръбта на засегнатите семейства, включително неговите енориаши, била огромна.
 
„Те не можаха да открият внука си“, казва пастирът. „А след като го намериха мъртъв, беше съкрушително.“
 
Пастир Хименес казва, че е предложил на своите енориаши и четиримата оцелели братя и сестри на техния внук подкрепа, доколкото може.
 
„Това преживяване ни разтърси“, казва той. „Идваме, за да им кажем колко много ни е грижа и колко ги обичаме и да им предложим подкрепа по всякакъв начин. Ние сме съкрушени от тази страшна загуба. Понякога е много трудно да видиш Бога, когато преживяваш трагедия.”
 
Много от църковните лидери в САЩ, сред които Франклин Греъм и Рик Уорън, отправиха призиви за молитва в подкрепа на жертвите.
 
Източник: Christian Headlines
Photo: EU Statesman 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg