Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кандис Камерън Буре за радостта и щастието

Main Pic
Публикувана: 26.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 733
Коментари: 0
Актрисата Кандис Камерън Буре, която редовно говори за своята вяра в Христос, казва, че ключът към намирането на личен мир е да научиш разликата между радост и щастие, и да сe доверяваш изцяло на Божиите обещания, дори когато обстоятелствата се променят.
 
Звездата от семейния канал Hallmark  сподели тези коментари по време на интервю с брат си Кърк Камерън в неговата поредица Takeaways на християнската телевизия TBN.
 
По време на интервюто Камерън се пошегува, че сестра му приема „добавки за радост“ всяка сутрин. Буре обаче казва, че не винаги е щастлива отвътре, макар и винаги да е изпълнена с радост.
 
„Мисля, че е добре да се дефинира разликата между радост и щастие“, казва Кандис. „Радостта е Божията благост, която идва отвътре във вас. Тя ви държи силни, когато обстоятелствата около вас са трудни и лоши – когато сте заобиколени от нещастни събития. Щастието е условно. Щастието е налице само ако външните неща около вас вървят добре. Но това може да се промени във всеки един момент."
 
Има дни, пояснява Кандис, когато мога да съм нещастна, „защото нещата, които се случват около мен, може да не са страхотни“.
 
„Но все още имам радост в себе си“, казва младата актриса. „Защото радостта никога не зависи от обстоятелствата ми. И радостта, която изпитвам като вярващ човек и християнка, идва от Бога. Защото зная, че съм в мир с Него, оправдана съм пред Него. Той ходи с мен, Неговият Дух живее в мен. Знам, че бъдещето ми е на небето. Имам вечна перспектива. Там намирам радостта си, когато обстоятелствата ми са трудни."
 
Източникът на радост, казва Буре, е „спасението в Исус Христос“.
 
„Ето защо е толкова важно всеки ден да прекарваме време с Божието Слово, за да обновим умовете си, да обновим духа си, да ни насърчи да продължаваме да си напомняме Божията истина. Не трябва да позволяваме на света да ни убеждава в това, което той смята за истина," заявява младата актриса. "Защото светът непрекъснато се променя. А Бог никога не се променя."
 
Запитана как се „презарежда“ духовно, Буре казва, че прекарва тихо време в общуване с Бога.
 
„Трябва да притихна, трябва да слушам Божия глас, трябва да прекарвам време с Господа и да се моля“, споделя тя. "И това може да е за 10 минути, може да трае час, може да прекарам и половин ден просто в четене на моята Библия. "
 
Източник: Cross Walk
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg