Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерът на методистите е отвлечен в Нигерия заедно с други духовници

Main Pic
Публикувана: 30.05.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1025
Коментари: 0
Ръководителят на Методистката църква в Нигерия Самуел Кану е бил отвлечен заедно с други двама духовници,  съобщава International Christian Concern.
 
Eпископът на Овери, Самуел Кану,  Денис Марк и капеланът Йеремия Шиту - се връщaли от църковно събитие.
 
Те са пътували по голяма магистрала в неделя, 29 май, в югоизточния щат Абия, когато са били отвлечени, съобщава местната полиция пред Би Би Си.
Полицията е започнала спасителна мисия за откриване на духовниците.
 
П-р д-р Деджи Окегбиле, лидер на нигерийското методистко капеланство, казва, че се страхуват за тяхната безопасност: „Ние сме много загрижени за тяхната безопасност и наистина ние сме много разочаровани от тези, които трябва да се грижат за сигурността в Нигерия.
 
 „Въпреки че все още сме в шок, ние апелираме към федералното правителство и щатите да осигурят незабавното им освобождаване.
 
„Молим се горещо за тяхното освобождаване“.
 
„Изглежда, че правителството все още е твърде спокойно относно ситуацията, а ние ги призоваваме да използват всички необходими мерки за сигурност за освобождаването на нашите братя в добро състояние.
 
Според п-р Окегбиле мерките за сигурност, особено в цяла Нигерия, са предизвикателство от известно време.
 
Той казва, че Самуел Кану планира да се пенсионира в края на тази година.
 
Пр Окегбиле казва: „Така че това е наистина тъжен момент за семейството, за църквата и за Нигерия като цяло.
 
„Начинът, по който вървят нещата, показва, че сякаш се води някакъв вид духовна война, особено срещу църквата, Тялото на Христос, по целия свят.
 
„Тялото Христово преминава през много сериозно предизвикателство, както физически, духовно, така и психологически и ние призоваваме Божиите човеци да започнат да се молят, Царят на Славата да подкрепи църквата и да даде истинска светлина без всякакви заплахи."
 
Методистката църква също публикува изявление относно отвличането: „Президентът и вицепрезидентът на Методистката църква във Великобритания изразиха дълбокия си шок и загриженост от отвличането на прелата на Методистката църква в Нигерия, п-р д-р Самюел С. Кану Уче, епископът на Овери, п-р Денис Марк и п-р Йеремия Шиту, от въоръжени мъже по време на официално дежурство в щата Абия, след като присъстваха на събитие в неделя, 29 май.
 
„П-р Соня Хикс и г-жа Барбара Истън молят хората да се молят за безопасното освобождаване на тези духовници, за техните семейства, за нашите методистки партньори в Нигерия и за страната, където отвличания, насилствени екстремистки атаки и убийства от въоръжени групи, са чести явления и много от тях живеят в страх."
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg