Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франклин Греъм на евангелизация в Англия

Main Pic
Публикувана: 02.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 966
Коментари: 0
Около 700 души са посветили живота си на Исус Христос по време на турнето на евангелизатора Франклин Греъм в 4 града във Великобритания. Евангелизацията е преминала под надслова „Бог те обича“.
 
Както съобщава CBN News, синът на покойния евангелизатор Били Греъм, пътува до Ливърпул, Нюпорт и Шефилд миналия месец, за да проповядва Евангелието. Греъм, главен изпълнителен директор и президент на Samaritan's Purse и Евангелистката асоциация на Били Греъм (BGEA), работи с християни от над 2000 църкви, за да превърне обиколката в реалност в Обединеното кралство.
 
Съобщава се, че около 11 000 души са присъствали по време на обиколката и най-малко 700 са изповядали своята вяра след покана да приемат Христос.
 
„Имаме истинското усещане, че сме тук за време като това. Франклин Греъм говореше, че е време да действаме и че Бог ще се намеси. Това е ключов момент за провъзгласяването на Евангелието, особено след излизането от пандемията и резултатите от нея“, казва директорът на BGEA в Обединеното кралство Робърт Чилвърс пред Global News Alliance (GNA).
 
„Излизайки от пандемията, ние чувстваме, че имаме възможност да благовестваме за Христос. Можем да насърчим и други църкви да се възползват от възможността да проповядват смело и ясно Евангелието“, добавя той.
 
Чилвърс отбелязва още, че Асоциацията на Били Греъм (BGEA) е благодарна на църквите, които са си сътрудничили с тях по време на турнето в Обединеното кралство.
 
„Ние обучавахме хората в местните църкви да ръководят малки групи, наричаме ги групи за въвеждане, към които се насочват хората, които току-що са приели Христос. Окуражаващо е да чуем, че много църкви създават такива групи, особено за да се грижат за тези, които отликват на вестта на Евангелието“, казва Чивърс.
 
Преди да тръгне на турнето, пастир Греъм се сблъска с известна реакция от страна на ЛГБТ активисти поради библейските си убеждения относно брака и сексуалността. Отблъскването включваше протести срещу реклами, популяризиращи турнето "God Loves You", които трябваше да бъдат поставени в автобусите в целия град.
 
През юли пастир Греъм планира да евангелизира в областта около столицата Лондон.
 
Източник: Cross Walk
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg