Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бронзова статуя в Ерусалим - символ на приятелството между евреи и християни

Main Pic
Публикувана: 07.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1178
Коментари: 0
На специална церемония в събота в Ерусалим беше посветена масивна бронзова статуя на лъв в чест на споделеното приятелство между християни и евреи.
 
Бронзовата статуя е с тегло над 500 кг и е дълга 5 метра. Тя се нарича Лъвът от Юда и е създадена от американския християнин Макс Грейнър. Скулптурата е подарена на Израел в знак на приятелство и символизира подкрепата на американските християни към израелските евреи, съобщава Faithwire.
 
Няколко видни християнски и еврейски гости присъстваха на церемонията на стените на Стария град Ерусалим.
 
„Благодарим ви за тази скулптура, представяща лъва на Юда. Благодарим ти, Господи, че ти си Лъвът. Благодарим Ти, Господи, че никое оръжие, създадено срещу нас, няма да процъфтява. Благодарим ти, Господи, че сме посланици на Царя на царете и Господа на господарите и дори портите на ада няма да надделеят“, моли се Ник Вуйчич, главен изпълнителен директор на организацията „Живот без крайници“.
 
Равин Песах Волицки, който произнесе реч по време на освещаването, заяви, че Бог е изпълнил обещанието Си да даде на евреите държавата Израел, след като ги разпръсна и по-късно ги възстанови.
 
Той също така цитира Божието изпълнение на Неговото обещание в Псалм 126, който гласи, че когато Господ върне Своя народ, те ще кажат в отговор: „Той направи велики неща за тях“.
 
„Молитвата, подкрепата и приятелството на християните за еврейската държава Израел, е не по-малко изпълнение на библейското пророчество, отколкото самото съществуване на Израел“, обясни Волицки. „Нарастващите положителни отношения между християни и евреи са едно от най-чудотворните събития в новата ни история.
 
Заместник - кметът на Ерусалим, Фльор Хасан Нахум заяви: Когато откриваме нещо толкова специално като това, което символизира невероятното приятелство между евреи и християни и евангелската общност, ние произнасяме молитва“.
 
„Толкова сме благословени, че стигнахме дотук, да имаме Стария град Еерусалим, където току-що празнувахме Деня на Ерусалим, 55 години от обединението на града, построен от цар Давид за еврейската държава Израел, градът, който обедини всички племената на еврейското царство Израел, градът, който на иврит символизира мира“, каза заместник-кметът.

Източник: Faith Wire

Photo: CBN

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg