Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бомбено покушение над медицински център в щата Ню Йорк

Main Pic
Публикувана: 09.06.2022
Автор: А. Морис
Прочетена: 998
Коментари: 0
Медицински кабинет и център за бременност в Бъфало, Ню Йорк, са станали жертва на бомбено покушение рано сутринта във вторник от радикални защитници на аборта.
 
CompassCare, християнска организация, посветена на премахването на необходимостта от аборт, съобщава, че е претърпяла тежки щети на сградата си. Терористичната група в подкрепа на абортите, под името Jane’s Revenge, е поела отговорност за атаката, изписвайки със спрей своя подпис „Jane was here“ на стената на сградата.
 
„По ирония на съдбата губернаторът на Ню Йорк не само игнорира насилието, но вместо това е заделил 35 милиона долара средства на данъкоплатците за повишаване на сигурността в клиниките за аборт“, се казва в изявление на CompassCare. „Законодателният орган на Ню Йорк прие законопроект за разследване на центрове за бременност в полза на живота точно защото те не правят аборти.
 
Главният изпълнителен директор на CompassCare Джим Хардън обещава да възстанови сградата и да продължи да защитава неродените деца.
 
„Това е пораден акт на насилие срещу нуждите на жените, изправени пред непланирана бременност, с цел те да останат незащитени и бебетата да умрат“, отбелязва Хардън. „Чудя се дали губернатор Хочул ще наложи вето на законопроекта за разследване на Центъра за бременност? Чудя се дали главният прокурор Летисия Джеймс ще разследва тези страхливи престъпници? CompassCare ще възстанови щетите, нанесени на центъра, защото жените заслужават нещо по-добро. CompassCare няма да спре да служи, защото преди своето раждане всяко бебе заслужава закрила.”
 
Множество центрове за услуги в полза на живота са обект на насилие. CBN News наскоро съобщи, че Jane's Revenge е поела отговорност за хвърлянето на червена боя върху входната врата на кризисен център за бременност във Вашингтон, окръг Колумбия миналата седмица. Техният надпис отново е изписан със спрей отстрани на сградата.
 
Въпросните поддръжници на аборта са признали, че са вандализирали десетки църкви и медицински центрове за бременни жени в няколко американски щата, заплашвайки, че техните активисти са навсякъде.
 
Източник: Faith Wire
Photo: CompassCare
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg