Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Добри вести от Young Life България

Main Pic
Публикувана: 12.06.2022
Автор: YL
Прочетена: 684
Коментари: 0
Фондация Young Life България организира забавни и приключенски занимания за тийнейджъри като цели да им разкаже за Благата вест на Господ Исус Христос. Фондацията има три основни групи в България: Young Life за 14-18-годишни, Young Life WyldLife за ученици между 11 и 14 г.; Young Life University. Young Life свързва младежите и моделите им за подражание чрез забавни занимания, за да могат да се развият по най-добрия начин. Когато узнаете повече за тях, ще имате и мотивация да ги подкрепите и да се молите за служението им в България.
 
По-долу споделяме част от заниманията им за изминалите седмици. Можете да ги проследите и на страницата им във Фейсбук.
 
"На 4 юни бяхме в град Бургас, по покана на наши приятели от фондация “Нова Надежда България”, в партньорство с църква “Благовестие”, ЕПЦ-Бургас и църква “Маяк” (за рускоговорящи). Подготвихме празнична програма по случай 1 юни, деня на детето, за украински деца и тийнейджъри. Искахме да им покажем Божията любов и грижа, изразени чрез нас- Неговите деца. Бяхме приготвили интересни игри, песни, награди и лакомства.  Накрая споделихме с тях кратко послание на надежда, чрез библейската история за бебето Исус, което също е било бежанец в Египет, но Бог се е погрижил за него и родителите му.
 
Около 70-80 деца и тийнейджъри, и техните майки бяха наши гости, като повечето останаха с нас в продължение на 2 часа и половина. Видяхме много радост и усмивки на техните лица и това е голяма награда за нас!
 
Искаме да благодарим на домакините ни от гр. Бургас, както и на доброволците, които ни помогнаха изключително много с труда и посвещението си!
Нека продължим да се молим Бог да работи в сърцата на децата и родителите, които дойдоха и да ги привлича към себе си.
 
През последните три месеца, откакто ограничителните мерки отпаднаха, нашият международен клуб за тийнейджъри нарастна, тъй като децата копнеят да бъдат отново заедно. Тийнейджърите започнаха да канят свои приятели на събитията които организираме за тях (търсене на съкровище, битка с лазерни пистолети, боулинг, пикник в парка, катерене по стена). В момента имаме деца от 17 държави : Австралия, Боствана, България, Гана, Унгария, Украйна, Израел, Италия, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словения, Испания, Южна Африка и САЩ. Някои от родителите отвориха домовете си и в последния месец се събирахме в  двора на някоя къща или жилищен комплекс. Когато идват да взимат децата си, имаме възможност да поговорим и с тях. Молете се за нашите предстоящи клубове и други събития, които започват все повече да са насочени към нови младежи. Много ценим вашата подкрепа!
 
Аня, Йосиф, Наташа (и двете ѝ 10 годишни близначки) напускат Украйна и търсят убежище в София в средата на месец март. През последните три месеца екипът ни се постара да им бъде в помощ, като им пазарувахме и излизахме заедно на обяд няколко пъти, за да се опознаем. Поканихме ги да се включат и в международния ни клуб, където се започнаха с младежите, на които служим. Усетихме че зад  усмивките им се крие и много тъга, за това което се случва в родината им, но очевидно беше и друго - че те имат радост и сила, идващи от Господ в този труден период. Миналата седмица те изразиха своята дълбока благодарност за подкрепата, която им оказахме. Споделиха, че обикновено са свикнали да служат и да дават на другите и сега им е трудна да бъдат от страната на получаващите. Дейв, Бет и Рашо натовариха багажа им в две коли и ги откараха в Благоевград, където ще бъдат подслонени от една местна църква за около месец. Това е третото място, на което се налага да се местят. Нямаха дори куфари, а бяха успели да вземат някои от дрехите си в пазарски пликове.
 
Молете се за тези наши приятели, защото живеят в несигурност за бъдещето си. Надяват се да намерят работа и подслон в един хотел в югоизточна България следващия месец.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg