Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В защита на свободата на словото

Main Pic
Публикувана: 13.06.2022
Автор: Екатерина Янакиева
Прочетена: 338
Коментари: 0
Скъпи читатели,
 
Много скоро се очаква Европейската комисия да подложи на гласуване включването на “слово на омраза” и “престъпления от омраза” в списъка на тежките престъпления на ЕС. Това ще създаде сериозни предпоставки за злоупотреба и ще окаже сериозно влияние върху свободата на словото, убежденията и вярата. 
 
Законите за „реч на омраза“ се основават на субективни и неясни термини,  по които няма общоприета дефиниция в международните договори за правата на човека. Те се тълкуват различно и се налагат избирателно. Такива термини не могат да имат място в списъка с тежки престъпления на ЕС, като тероризъм и трафик на хора. 
 
Позицията на всяка една страна-членка на ЕС е от решаващо значение. Понастоящем България подкрепя тези политики, в лицето на правосъдния ни министър.
Това ще създаде сериозни предпоставки за злоупотреба и ще окаже сериозно влияние върху свободата на словото, убежденията и вярата. 
 
Няколко християнски организации участват активно в тази инициатива, сред които са Фондация "БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВА", Лигия Младенова; Сдружение "НОВ ЖИВОТ", Д. Иванова; Сдружение "ВЯРА И ПРОСВЕТА, Д. Симеонова; Фондация СЕД, И. Стоицев; Сдружение "ИЗБОР ЗА ЖИВОТ" Ив. Тинчев; Фондация "Светлина на БАЛКАНИТЕ, Ив. ВЪЛКОВ;  Правозащитна организация "СВОБОДА за ВСЕКИ", адв. д-р Виктор КОСТОВ; Фондация "Съживление", Лина Хотнишка; БХМА, д-р Благодатка Неделчева; Фондация "Корнърстоун", Мая Христозова и др.
 
Моля ви, подкрепете петицията тук, за да можем заедно да защитим свободата на словото!
 
Източник: "Граждани в действие"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg