Четвъртък, 11.08.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Драконовски мерки срещу християните във Виетнам

Main Pic
Публикувана: 16.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 897
Коментари: 0

Нов закон застрашава правата на християните във Виетнам и ги излага на рискове.

Всеки вярващ или християнска църква и организация е длъжна да докладва пред властите за всички свои мероприятия и сбирки една година предварително. 

Биографиите на всички църковни служители трябва да бъдат одобрени от правителството преди те самите да участват в църковния живот.

Участието на чужденци трябва да бъде докладвано и те могат да се включват само ако властите ги одобрят след предварителна проверка.

В закона се отделя голямо внимание и на така наречените забранени неща, които могат да се тълкуват много относително. Така например, забранена е всяка дейност, която може да доведе до "социално разделение" или "нарушаване на обществения ред" или "застрашаване морала на обществото."

Всяко нарушение се наказва с глоба от 1 200 долара за отделния вярващ или 60 000 долара за организация, църква или християнска фондация.

По-строгите нарушения включват и лишаване от свобода.

Един от виетнамските християнски лидери е на мнение, че законът е създаден, за да инкриминира християните и за най-дребни детайли, с цел да ги наказва за несъществуващи престъпления или деяния от тяхна страна.

В основата на новия закон лежи разбирането, че християните са вредни за обществото и трябва да бъдат заплашвани и наказвани, загдето присъстват в обществения живот, който застрашават с дейността си.

Що се отнася до така наречените домашни църкви или малки общности от вярващи, тяхното съществуване е изцяло забранено, тъй като им е отказвана официална регистрация от местните власти.

Източник: Morning Star News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg