Четвъртък, 30.06.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Великобритания със санкции за руския патриарх

Main Pic
Публикувана: 17.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 185
Коментари: 0
Правителството на Обединеното кралство санкционира главата на Руската православна църква патриарх Кирил в последния си кръг от мерки на фона на инвазията на Русия в Украйна.
 
С официално съобщение в четвъртък, правителството заяви, че патриарх Кирил е бил санкциониран „заради явната му подкрепа на руската военна агресия в Украйна“.
 
Патриарх Кирил преди това публично подкрепи военните действия на Владимир Путин в Украйна. Той вижда войната като част от борбата срещу греха и натиска от страна на либералния Запад.
 
Миналия месец папа Франциск каза, че е предупредил лидера на руската църква да не се „превръща в покорното момче на Путин“.
 
Коментирайки санкциите, външният министър Лиз Тръс каза: „Днес ние се обръщаме към онези, които помагат на Путин да води тази война. Тя донесе неописуеми страдание на Украйна, което включва принудително преместване и осиновяване на деца.
 
„Няма да се уморим да защитаваме свободата и демокрацията и да поддържаме натиска върху Путин, докато Украйна не успее.
 
Санкциите в четвъртък включват и руския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова; Сергей Савостянов, депутат от Московската градска дума; и Алексей Исайкин, президент и член на борда на транспортната група Волга-Днепър.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg