Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Украинските християни против легализирането на порнографията

Main Pic
Публикувана: 04.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1112
Коментари: 0
Планът за легализиране на порноиндустрията в Украйна е "разрушителна инициатива", смятат духовните лидери в Украйна. Те категорично отхвърлят политическото предложение, което има за цел да направи порнографското съдържание законно.
 
Всеукраинският съвет на църквите и религиозните организации излезе с изявление, в което осъждат легализирането на производството на порнография, съобщава SPZH.
 
Законопроектът за легализиране на порнографията е инициатива на депутата Ярослав Железняк, наред с други предложения. Според религиозните лидери политиците оправдават предложението си, „като твърдят, че то ще позволи на жените законно да продават телата си срещу доброволни дарения в подкрепа на украинската армия“.
 
Религиозните лидери обаче смятат, че законопроектът само свидетелства за „моралната поквара” на неговите автори, „които са готови да лобират за вредни и неморални инициативи и да въвличат жените в секс индустрията в името на прекомерни печалби от този аморален бизнес. "
 
Освен това порнографията е вредна за психичното здраве на хората поради пристрастяващата си природа. Според представителите на църквата изображенията показват "нездравословно, женомразко, насилствено и принудително поведение в сексуалните отношения". Не само това, посочват те, но също така допринасят за "ранната и негативна сексуализация на младите хора и причиняват голяма вреда на децата и юношите, които имат изкривено възприятие за здрави сексуални отношения в семейния живот".
 
Освен това порнографията допринася за обективизирането на жените, опасяват се църковните лидери. Те твърдят, че това може дори да насърчи повече насилие срещу жени и да представи жените като „обект на удоволствие“.
 
Затова в изявлението се призовава за оттегляне на законопроекта. „Това нанася значителна вреда на морала и здравето на украинското общество, като легализира вноса и производството на порнографски материали в Украйна“, твърдят религиозните лидери.
 
Парите са лошо оправдание за легализирането на порнографията, твърди Назар Головко в статия за SPZH. Ако порнографията стане легална, държавата може да облага тези, които качват изображения в интернет, твърди депутатът Максим Бужански, който също подкрепя легализирането.
 
За Головко е много ясно: порнографията е зло. Той сравнява случая на порнографията с този на проституцията, която е законна в много страни. „Причината за легализацията е същата. Казват, че проститутките се занимават професионално с продажбата на телата си, което означава, че получават пари. След като получат пари, трябва да плащат данъци“, разсъждава Головко. Той обаче е твърдо убеден, че парите не оправдават легализацията. „Има професионални убийци, които получават хиляда пъти повече пари на поръчка от една проститутка. Защо не легализирате бизнеса с убийци, за данъчни цели, разбира се?“ иронично се аргументира той.
 
За Головко е ясно: „Рискуваме да нанесем такава ужасна морална вреда на нашата нещастна страна, постоянно разтърсвана от нещастия, че никакви пари не могат да я измерят.“
 
CNE News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg