Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Израелската полиция арестува петима души за тормоз над християни

Main Pic
Публикувана: 05.10.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1071
Коментари: 0
Израелската полиция арестува в сряда петима души, заподозрени в плюене срещу християни или църкви в Стария град на Ерусалим и сформира специален разследващ екип, който да се занимава с нарастващите оплаквания за враждебни действия срещу християни.
 
„За съжаление, ние сме свидетели на продължаващите позорни актове на омраза към християните в Стария град, главно чрез оплюване от страна на екстремисти“, каза областният командир на Ерусалим Дорон Тургеман.
 
Не се съобщават подробности за самоличността на арестуваните.
Членове на малката християнска общност в района казват, че са принудени да търпят нарастващ тормоз и сплашване от еврейски ултранационалисти, особено откакто крайно дясното правителство на Нетаняху пое властта в края на миналата година.
 
Израелските медии публикуваха видеозаписи в Стария град тази седмица, показващи ортодоксални евреи, включително малки деца, очевидно плюещи на земята, докато минават покрай група чуждестранни християнски поклонници.
 
Премиерът Бенямин Нетаняху осъди инцидента, като обеща да предприеме "незабавни и решителни действия".
 
„Израел обещава да защити свещеното право на поклонение до светите места на всички вероизповедания“, каза той в съобщение на платформата за социални съобщения X.
 
Според Тургеман полицията ще използва охранителни камери, патрули и интернет наблюдение, за да се бори с явлението както в реално време, така и в заден план, както и евентуално да започне да налага специални „административни глоби“.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg