Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Имам нова работа. Правя това, което Бог иска от мен!

Main Pic
Публикувана: 14.08.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 801
Коментари: 0

„Парите вече нямат значение за мен. Единственият значим фактор в живота ми е Исус Христос.” Това са думи на известния американски актьор Стивън Болдуин, който е най-младият брат от известната актьорска фамилия Болдуин. Братята му Алек, Даниел и Били са холивудски актьори. До момента той е участвал в над 60 филма.

Филмът, който носи световно признание на актьора, е „Обичайните заподозрени”. Себе си счита за необичаен заподозрян. Ако искате да разберете защо, прочетете книгата му „Необичайният заподозрян”.

Преди 5 години Болдуин решава да живее според християнските принципи и посвещава живота си на различни проекти за борба със СПИН и рака. В началото на 2006 г. със свои колеги той започна кампания против порнографията в Ню Йорк.

Болдуин живее в щата Ню Йорк със съпругата си и двете си дъщери. Определя семейството и вярата си като приоритетни.

 

За пореден път Стивън Болдуин посети България. Тази година актьорът е гост на първия скейтборд фестивал в България, който се проведе в Монтана. Раздаде част от наградите на отличилите се състезатели. Когато не е ангажиран с професионални задължения, той се заминава с „духовни дейности”, отбелязват българските медии. А ето някои от заглавията, които световните медии посветиха на актьора: „Стивън Болдуин: Холивудската откачалка за Исус”, „Свети Стивън. Най-младият Болдуин беше наркоман и женкар, но… както Библията казва: Нека безгрешният да хвърли камък по този, който е сгрешил!”, „Във всяко семейство си има черна овца, но във фамилията Болдуин те са много. Това може да обясни факта, защо Стивън Болдуин се превърна в нещо като пастор”, „Как лошото момче се превърна в християнин”.

Защо обръщането на актьора към християнството провокира медиите? Прочетете интервюто, което той даде за нас!

 

Интервю на Людмил Ятански

Със Стивън Болдуин

 

Как станахте християнин?

– Преди 7 години съпругата ми повярва в Исус. Наблюдавах новия живот, който тя започна да води, и бях впечатлен. Ставах все по-любопитен. Но не това беше началото. Всичко започна преди 15 години. Съпругата ми, която е от Бразилия, нае една жена оттам, за да ни помага в домакинството и с децата. Няколко седмици по-късно тази жена отишла при съпругата ми и й казала: „Трябва да ти кажа истинската причина, поради която съм тук. Преди да дойда във вашия дом, отидох на църква, видях се с пастора, молихме се с хора. Всички имаха убеждението, че ако дойда при вас, ти и съпругът ви ще станете християни. След това ще имате ваше служение, което много ще нарасне.” Всичко, което тази жена каза, днес е факт.

Преди и след... Каква промяна откривате в себе си?

– Преди да повярвам в Христос, бях откачалка. Сега, когато съм християнин, съм посветен на Христос до лудост. Когато станах християнин, много сериозно предизвиквах Бог да ми разкрие силата Си. Сега всичко, което правя, го върша, за да прославя Бог.

Не сте ли провокиран от вашите колеги от Холивуд?

– Зная, че много хора в Холивуд ме наблюдават и казват: нещо не е наред с този човек! Не ме е грижа за това. Говоря сериозно за вярата си и пред медиите. Не се притеснявам от нищо. Моята нова работа е да правя това, което Бог иска от мен.

Какво ви мотивира да продължавате?

– Вълнувам се, защото имам мое служение. То се нарича „Пробивът”. Свързано е с екстремни спортове. Целта е евангелското послание да достигне до хората, които се занимават с екстремни спортове – скейтборд, моторни състезания... Християните се вълнуват заедно с мен, когато целите ми успеят да се реализират.

Как семейството ви приема вярата?

– Брат ми Даниел и майка ми също са християни. Много хора се молят цялото ми семейство да стане християнско. Доверявам се на Бог за това. Един път брат ми Алек ме попита: „Как върви служението ти?” Отговорих му: „Много добре.” Той каза: „Зная!” Попитах го откъде знае. Той ми каза: „В Ню Йорк всеки ден покрай мен минават туристи, поздравяват ме, искат автограф от мен, понякога се снимаме заедно... Сега вече при мен отново идват туристи и ме молят за услуга. Аз им отговарям положително, защото си мисля, че услугата е снимка или автограф, но те ми казват: „Предай на брат си Стивън, че сме благодарни на Бог за това, което той върши за нацията ни чрез него!”

Какво ще кажете на българите?

– Бог със сигурност иска да докосне всекиго един по специален начин. Религията не ни спасява, ако не ходим всеки ден в радостта, свободата и мира на Исус Христос. Основното ми послание към българите е: Нека да отворим сърцата си и умовете си за нова свобода, за нови преживявания с Исус! Бог да ви благослови!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg