Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стресът: Божието предупреждение

Main Pic
Публикувана: 13.07.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 767
Коментари: 0

Ако християнинът живее в стрес, това е знак, че се е отдалечил от съвършената цел на Бога за неговия живот. „Стресът е най-голямата аларма, която Бог използва, за да ни даде сигнал, че сме извън Неговата воля за живота си. А, преди всичко, волята Му е да развиваме взаимоотношения на любов помежду си”. Това са думи на Майкъл Трило, който издаде книгата „Желанието на Бог: да преодолеем стреса, за да живеем пълноценно” (What Does God Really Want? How to Overcome Stress and Live the Promised Abundant Life? ).

Той се обосновава с думите на Исус Христос от Евангелието на Матей, 22 глава, от 34 до 40-ти стих, които говорят, че най-голямата заповед е да обичаме Бога с целите си сърце, душа и ум, а втората, подобна на нея, е да обичаме близките си, както обичаме себе си. Ето защо, най-голямата цел, за която сме създадени, е да развиваме взаимоотношения на любов.

Всеки преминава през трудни ситуации, но различните хора реагират по различен начин на тях. Някои се стресират, докато други имат способността да останат спокойни, независимо от обстоятелствата.

Каква е причината? Дали стресът е резултат от вътрешната им нагласа, отколкото от обстоятелствата? Тези въпроси се поставят в книгата. Стресът е причинен от страха от ситуацията и от огорчението към хората. Тези две отношения се появяват, когато човек е отделен от Бога.

Защо християните са също толкова стресирани като останалите хора? Нали те вярват в Бог, който действа по свръхествствени начини? Това се случва, защото християните често живеят с фалшиви цели. Това е един от корените на стреса.

„Когато сме стресирани, ни учат: спи повече, яж повече, купувай повече, гледай повече телевизия, играй видео игри, ходи при психолог, взимай лекарства, отиди на почивка... Тези методи се временни решения на проблема.” Много хора мислят, че изобилният и благословен от Бога живот, без утесненията, причинявани от стреса, е изпълнен само с удобства, без никакви проблеми и борби. Това е една от грешните представи за благословен, свободен от стрес, живот. Библията казва друго по въпроса. Ако се научим да живеем според Божиите цели за живота ни, тогава ще преодолеем стреса!

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg