Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Аз имам приятел”

Main Pic
Публикувана: 13.10.2011
Автор: Ваня Кръстева
Прочетена: 1935
Коментари: 0

Детска книжка „Аз имам приятел”, която разказва по много нагледен и ясен начин за приятелството с Господ Исус Христос, бе представена от издателство „Верен”. Безспорно най-щастливи на представянето на книгата бяха децата. Специално за тях имаше подготвени вкусни сладки с изображения на герои от „Аз имам приятел”. Всички получиха специален автограф от авторката. Книжката е от 16 страници и е предназначена за деца на възраст от 3 до 8 години. Това е първата авторска книга на Нина Иванова-Донковска, позната повече на децата като художник и илюстратор на водещи издателства за детска литература в България. Авторката сподели, че поводът за написването на тази книга всъщност е една друга творба – книгата на Здравко Ненов „Бъзльо”. След като я е прочела, в нея се заражда силно желание да направи нещо, което да бъде свързано със сегашното време. Да покаже на децата, че Господ Исус Христос винаги е близо до тях. В радостните, но и в трудните моменти. „Аз имам приятел” е направена в два варианта. В червен цвят е книжката с цветни картинки, а синята версия е същата, но във вариант за оцветяване. Така чрез игровия елемент децата ще могат още по-лесно да запомнят и съхранят в сърцето си посланията, които носи книжката. Също така всяко дете ще може да оцвети изображението на Господ Исус Христос така, както най-много му харесва. Самата Нина споделя, че е осъзнала какво Господ Исус е направил за нея преди повече от 20 години. Оттогава започва приятелството й с него, което разцъфва постоянно.

 

Нина Иванова-Донковска, автор на „Аз имам приятел”

„Той действително те пази във всеки един момент, Той действително ти помага” – това бе сърцевината на моята идея и това е моята първа авторска книжка. Радвам се, че тя е факт и се случи, и ще съм доволна, ако може да послужи както на малките, така и на големите. Бих искала децата да научат за нашия Господ – какво прави Той в нашия живот. Затова използвах съвсем кратки изречения, за да е полезно и за деца, които тепърва се учат да четат. Мисля, че всеки човек вътре в сърцето си има представа за това, как изглежда Исус Христос. Затова се постарах образът да бъде стилизиран, но изчистен, светъл и близък до децата, действително приятел. Много ме е впечатлявало, когато Исус казва: „Аз не ви наричам вече слуги (…), а вас наричам приятели” (Йоан 15:15 ). Този стих много дълбоко остана в сърцето ми. И аз продължавам да го търся и до ден днешен. Макар да са минали толкова години, това приятелство е неизчерпаемо. Всеки ден откриваш нещо ново и то те радва, и те прави да стъпваш по-здраво, да вървиш по-укрепен.

 

„Аз имам приятел” е книжка, която ще ви провокира и изненада. Защото Божият Син е винаги до нас. Той ни помага и е винаги верен. Иска да бъде нашият най-добър другар. Трябва само да Му позволим и да Му се доверим. Да повярваме, че ни обича повече от всеки друг на света. Защото е дал живота Си за нас и е истински приятел.



 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg