Неделя, 28.02.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус й каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, макар и да умре, ще живее." Йоан 11:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастор Луи Гиглио се оттегли поради про-гей кампания

Main Pic
Публикувана: 11.01.2013
Автор:
Прочетена: 4200
Коментари: 0

Луи Гиглио – пасторът от Атланта, щата Джорджия, САЩ, който беше по-рано избран да отслужи благословението на церемонията по встъпването в длъжност на президента Обама, се е оттеглил. Причина за това негово решение са последвалите номинацията му коментари и остри критики, направени от прогей организации.

Мотивацията за избора на п-р Гиглио, представена в началото на януари т.г. от Комисията по номинациите, гласи, че той е „мощен глас за прекратяването на трафика на хора и глобалното секс робство и работи активно за мобилизирането на младите хора в това начинание”.

Опонентите на неговия избор организираха подписка за оттеглянето на кандидатурата му, позовавайки се най-вече на част от негова 54-минутна проповед през 1990 г., озаглавена „В търсене на стандарт — християнски отговор на хомосексуалността”, в която той между много други критични бележки заявява: „Хората не се раждат гейове, но дори и така да е, те все още имат избор както при алкохолизма, наркоманиите и преяждането”.

Пастор Луи Гиглио обяви своето оттегляне в специална декларация:

„За мен е чест да бъда поканен от президента да отслужа благослова на предстоящата церемония по встъпването му в длъжност на 21 януари. Въпреки че с президента не сме единно мислещи по всички въпроси, ние създадохме приятелство около общи цели и идеали, най-вече за премахването на робството във всичките му форми.

Поради моя проповед отпреди 15–20 години, която изплува, е вероятно моето участие и молитва да бъдат омаловажени от тези, които се опитват да направят своята програма фокусна точка в дневния ред на встъпването в длъжност. Ясно е, че говоренето ми по този въпрос не е в диапазона от моите приоритети през последните петнадесет години. Вместо това целта ми е да призовавам хората към много по-важни неща, за да се уподобим на Исус Христос.

Нито аз, нито екипът ми чувстваме, че битката по даден въпрос, който не сме избрали ние, най-добре обслужва основното послание и цели, които се стремим да изпълним. Ето защо с цялото си уважение оттеглям приемането на поканата на президента. Ще продължа редовно да се моля за президента и призовавам нацията да направи същото. Със сигурност ще се моля за него в деня на встъпването му в длъжност.

Нацията ни е дълбоко разединена и наранена и повече отвсякога се нуждае от Божията благодат и милост в това време на трудности”.

Подобни критики от привърженици на либерални сдружения и формации бяха отправени и през 2009 г., когато с молитвата в церемонията беше ангажиран пастор Рик Уорън, но тогава не се стигна до смяна на свещенослужителя.

Източник: nbcnews.com

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg