Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОЕЦ призова към обща молитва

Main Pic
Публикувана: 21.02.2013
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2847
Коментари: 1

 ДО ЧЛЕНУВАЩИТЕ В ОЕЦ

 

ПРИЗИВ

Уважаеми братя и сестри,

 

В този труден за България момент призоваваме всички вярващи да се обединим в молитва за страната ни. Нека на неделните богослужения на 24 февруари отправим към Бог специална молитва за политическа и икономическа стабилност на България. Нека помним в молитвите си и избора на предстоятел на Българската православна църква, който е насрочен за тази неделя. Точно за 12 часа е предвидено обявяването на резултата от избора на патриарх на БПЦ, а след това е церемонията по неговата интронизация в катедралата „Св. Александър Невски“.

 

Молитвата ни е Бог да даде мъдрост на политиците ни, които ще преговарят за съставянето на правителство и организирането на извънредни избори. Ние не заемаме страна в политическите дебати, но не можем да бъдем безучастни към това, което става по улиците и площадите. Нека, доколкото зависи от нас, да бъдем източник на стабилност при опитите за провокиране на етническо, религиозно или социално противопоставяне.

 

„И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината” (І Тим. 2:1–4).

 

Бог да пази България!

 

С уважение,

                                                                                   

П-р Николай Неделчев                                                                                                                                            председател на УС на ОЕЦ

Сподели:
Email Print

Автор: Panteley    |    23.02.2013 : 19:40:34

Този коментатор с тройното милосърдие за малко да препише Библията ама май много много не я е разбрал... Ту сме Израел, ту сме България. Хем нищо не зависи от нас пък сме сол и светлина. Лично покаяние ли да проповядваме или всенародно?

най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg