Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Преследването на християните достига безпрецедентни равнища

Main Pic
Публикувана: 24.09.2013
Автор:
Прочетена: 1896
Коментари: 0

Тялото Христово търпи толкова много насилие тези дни, че когато става въпрос за избор на молитвени приоритети, е трудно да се избере откъде да се започне...

Централноафриканската република. Ситуацията там се игнорира от световната общност, което изисква постоянна, трайна молитва. На 6 септември т.г. ООН изрази тревога относно продължаващото насилие в страната – френскоговоряща държава с християнско мнозинство, която бе предадена в ръцете на коалиция от местни и чуждестранни арабскоговорещи ислямски бунтовници. Бунтовническият лидер и самопровъзгласил се президент Мишел Джотодиа не може да плати на ислямските екстремисти, които го доведоха на власт, така че той е принуден да ги остави да се оправят сами, давайки им свободата да изнасилват, убиват и плячкосват безнаказано. Докато мюсюлманските села са пощадени, Християнската църква става обект на цялата религиозна омраза, на която са способни екстремистите.

Афганистан – Индия. На 30 юли т.г. беше предложена спешна молитва за афганистанските вярващи, по-специално за афганистанските християнски бежанци в разрастващата се Афганистанска църква в Ню Делхи, Индия. След зачестяването на съобщения за разпространението на християнството сред афганистанците депутати от Афганистан призоваха за приемане на ислямски закони, изискващи смъртна присъда за вероотстъпничество.

Източник: christiantoday.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg