Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Петото национално библейско състезание за юноши

Main Pic
Публикувана: 13.03.2015
Автор: Ев
Прочетена: 3807
Коментари: 0

На 14 март в залата на кино Освобождение, бул. княгиня Мария Луиза 106 в София се проведе Петото национално библейско състезание за юноши "В ръката Му имаше книга…". Според организаторите, „целта на състезанието е да изгради и насърчи младите хора, да общуват ежедневно с Бога чрез четене на Библията и молитва, за да достигнат до лична вяра в нашият Господ Исус Христос, да израснат във вярата и да станат посветени служители за Божието дело.“

Първата награда — екскурзия до Константинопол, Ефес и Смирна — днешни Истанбул, Ефес и Измир спечели отборът "Леви" (сборен от представители от Асеновград, Ракитово и София); на второ място "Марчърс-2" (Поморие, Несебър и Ахелой); на трето са два отбора с еднакъв брой точки — "Синай" (Сливен) и "Емануил-2" (Пловдив); На четвърто място е миналогодишния победител "Ново поколение-1" (София), следват "Хорив" (Сливен) и "Месия" (Стара Загора).

Състезанието беше в четири кръга с отбори, като всеки отбор се състоеше от четирима участници на възраст до 18 години. Най-малкият участник беше на 10 години, от отбора „Сион Гърлс“ (София).

Тази година в националното състезание взеха участие общо 28 отбора. Освен от присъстващите в залата, събитието можеше да бъде гледано и в Интернет.

Снимка: Людмил Арсов

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg