Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейско състезание за юноши

Main Pic
Публикувана: 07.03.2017
Автор:
Прочетена: 3068
Коментари: 0

За седма поредна година Скрипчър Юниън (Сдружение „Обединение Светилник България“) организира библейско състезание за юноши „В ръката Му имаше книга“.

Тази година събитието ще се проведе на 11 март, от 10 часа в гр. Пловдив, ул. Академик Динеков 14, в сградата на църква “Светлина на Света”.

Целта на състезанието е да изгради и насърчи младите хора на възраст от 14 до 18 години, да общуват ежедневно с Бога чрез четене на Библията и молитва, за да достигнат до лична вяра в нашият Господ Исус Христос, да израснат във вярата и да станат посветени служители за Божието дело.

Състезанието ще се проведе в няколко кръга. Отделните отбори се състоят от четирима състезатели, всеки от които отговаря за един от четирите раздели в конспекта в индивидуалните игри.

1-ви кръг

Индивидуална игра. Играчите отговарят на въпроси от затворен тип, по 15 от раздел, като всеки играч отговаря за своя раздел. Всички въпроси се оценяват с еднакъв брой точки – 2 за верен отговор. Време за отговор 15 секунди.
Играе се на преносими електронни устройства (лаптопи или таблети), осигурени от участниците, по един за отбор. При необходимост и предварителна заявка, такъв ще осигурят организаторите.
Всички отбори преминават във втори кръг.

2-ри кръг

Колективна игра. Играчите търсят пасажи в Библията от отговарящите на конспекта библейски текстове. След като намерят пасажа, отбелязват чрез падащи менюта на електронните устройства книгата, главата и стиха. Търсят се седем пасажа от включените в конспекта книги от Новия завет. Всички въпроси се оценяват с еднакъв брой точки – 3 за правилен отговор.
Време за отговор 120 секунди.
10 отбора преминават в трети кръг.

3-ти кръг

Колективна игра. Всеки от класиралите се за трети кръг отбори играе „дузпи“ срещу всеки. Въпросите са от отворен тип, с ясен и безспорен отговор. Отборът стигнал до консенсус за отговора го записва на електронното устройство или на лист хартия, след което трябва да бъде натиснат бутон “Enter” на клавиатурата пред тях. 10 секунди след изпращането на отговора, другия отбор губи възможността да изпрати своя отговор. Правилният отговор се оценява с 4 точки.
Време за изпращане на отговор 60 секунди.
5 отбора преминават в четвърти кръг.

4-ти кръг

Колективна игра. Всички отбори, класирали се на финала, отговарят на едни и същи въпроси в рамките на 45 секунди. Въпросите са от отворен тип, с ясен и безспорен отговор.
Отборът стигнал до консенсус за отговора го записва на електронното устройство или на лист хартия, след което трябва да бъде натиснат бутон “Enter” на клавиатурата пред тях. След изтичане на времето всички отговори стават видими за публиката на екрана.
Съдийската колегия присъжда верен или грешен отговор.
Ще се отговаря на 10 въпроса. Всеки правилен отговор се оценява с 6 точки.
Победител е отбора събрал най-голям сбор точки в четирите кръга.

Състезанието може да бъде проследено на живо в реално време на този адрес: https://goo.gl/ynh6x4 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg