Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквите в Нова Зеландия заедно срещу легализацията на евтаназията

Main Pic
Публикувана: 04.03.2018
Автор:
Прочетена: 1132
Коментари: 0

Също в Нова Зеландия се проучва проектозакон, целящ легализирането на евтаназията и асистираното самоубийство. Парламентарната комисия по въпросите на правосъдието лансира запитване за събирането на мнения от новозеландците за проектозакона „Избор за края на живота“ на депутата Дейвид Сеймур. Консултацията ще приключи на 6 март.

Подкрепата на човешкия живот е от основно значение за обществото

В писмо, разпространено във всички църкви, епископите в страната приканват всички да участват в сондажа, защото „е мощно свидетелство, когато цялата християнска общност е обединена около едно убеждение и едно действие: подкрепата на достойнството на човешкия живот, централно в нашата вяра и от основно значение за едно инклузивно и грижещо се общество“. На сайта на епископите е публикуван и кратък видеоматериал, който пояснява какво е и какво не е евтаназията.

От своя страна осем местни англикански епископи, в документ към Комисията посочват, че „легализацията на евтаназията и асистираното самоубийство ще отвори пътя на многобройни предвидими и непредвидими последствия, които вредят на индивидите и обществото“. Затова те настояват да се „увеличат ресурсите за прилагането на палиативните грижи и подкрепата на пациента и неговото семейство“. „Иронично е – се чете в документа на англиканските епископи – в една страна, измъчвана от смущаващото нарастване на самоубийствата, особено сред младите хора, да мислим как да помагаме на хората да умират“.

Източник: svt.rv

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg