Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актьорът Крис Прат за правилата в живота на християнина

Main Pic
Публикувана: 24.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2083
Коментари: 0

През изминалата седмица актьорът Крис Прат получи наградата на MTV Movie & TV Awards' Generation  и в благодарствената си реч използва случая, за да сподели своите правила за живота. Четири от тях са свързани с неговата християнска вяра. В речта си той споменава и Христовото изкупление, което е определящо за живота му.

"Бог е реален. Бог ви обича. Бог иска най-доброто за вас. Вярвайте в това - Аз вярвам", каза Прат сред всеобщи аплодисменти.

Актьорът е известен с ролите си в "Parks and Recreation", "Jurassic World", и филмовата поредица "Guardians of the Galaxy" ("Пазители на галактиката"), която има християнска основа. Крис е посветил живота си на Христос и от 19 - годишна възраст работи в организацията "Евреи за Исус", съобщава списание  "Esquire". Прат често говори за своята вяра пред медиите.

В речта си след получаването на наградата Крис включва и своите правила за живота, в които се преплитат хумор и сериозни истини.

Правилата касаят душата, молитвата, Бога и кръста на Христос.

 По-долу изброяваме правилата, споделени от актьора християнин:

  1. Дишайте. Ако не дишате, ще се задушите.
  2. Вие имате душа. Внимавайте как се отнасяте с нея.
  3.  Ако сте силни, бъдете защитници; ако сте умни, въздействайте със смирение. Силата и интелектът могат да бъдат оръжия, но не ги използвайте срещу слабите. Извисете се над дребните неща.
  4. Когато давате лекарство на куче, сложете го в хамбургер. То даже няма да разбере, че сте му дали лекарство.
  5. Вършете добри дела. Помогнете на някого в нужда. Слугувайте. Това ще се отрази благотворно на вашата душа.
  6. Бог е реален. Бог ви обича. Бог иска най-доброто за вас. Повярвайте го. Аз вярвам.
  7. Научете се да се молите. Вашата душа има нужда да се моли.
  8. Никой не е съвършен. Някои хора ще ви убеждават, че сте съвършени в момента - такива, каквито сте. Това обаче не е вярно. Докато сте на земята, няма да постигнете съвършенство, но Господ ви предлага благодат, за да приемете тази истина. Страната, в която живеем, се радва на свобода, но някой е платил за нея. Така е и с благодатта. За да се ползвате от благодатта на Бога, Исус Христос е платил със Своята кръв на кръста, за да имаме свобода от греха. Не го забравяйте. Не го приемайте за даденост. Повярвайте го.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg