Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Келси Грамър избавен от алкохола и наркотиците чрез вярата в Христос

Main Pic
Публикувана: 03.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1965
Коментари: 0

Българите сигурно помнят актьора Келси Грамър от сериалите "Бар 'Наздраве'" и "Фрейзър". Те обаче едва ли знаят за живота му, изпълнен с трагични събития. Родителите му се развеждат, когато е на две години. Той и сестра му са отгледани от техните баба и дядо. Докато израства, Келси е възпитаван с вяра в Христос, воден е на църква и всяка седмица е посещавал Неделното училище. Дядото играе ролята на баща в живота на Келси. Докато е жив, той го възпитава в християнските ценности, но когато внезапно умира, Келси е едва на 12 години и е лишен от най-важната личност в живота си. 

Две години по-късно бащата на Келси е убит при взлом в дома им, а убиецът му остава ненаказан. До онзи момент, когато Келси вече е на 14 години, той все още се държи за вярата си и казва, че е продължавал да се моли и да ходи на църква, макар загубите в живота му да го разтърсват дълбоко. 

Няколко години по-късно сестрата на Келси е изнасилена и убита, а малко след това двама от неговите полубратя (майка му се омъжва повторно) загиват при инцидент в океана. Келси Грамър споделя, че след онзи момент е усетил, че вярата му е изстинала и той сякаш не виждал причина да продължи да живее.

За кратко време Грамър става популярен актьор, който се харесва и от публиката, и от критиците. След като набира скорост във филмовия бизнес и става известен в няколко хитови сериала, Келси Грамър се поддава на популярните за бранша пороци - алкохол и наркотици. Келси споделя:

"Харесваше ми. Харесваше ми как се чувствах. Сигурно защото исках да избягам от истинските си чувства, от усещането за загуба, но в същото време знаех, че се самоунищожавам. Постепенно нещата излязоха извън контрол. Прекарах доста време в клиника за рехабилитация, но след като излязох от нея, преминах на кокаин, така че след време отново имах нужда от ново лечение. В клиниката започнах да осъзнавам, че всъщност имам нужда от пълно възстановяване и промяна, а не просто от лечение."

За съжаление нещата не приключват до тук. След поредното излизане от клиниката Келси отново пие, шофира и допуска катастрофа в нетрезво състояние, след което се озовава в затвора. Едва в затвора Келси предоставя сърцето и цялата си болка на Великия Лекар, Исус Христос. Посредством Божията благодат той намира пътя към вярата и спасението.

"Аз имам вяра в Христос, не изповядвам религия. Сигурен съм, че Бог няма да допусне в живота ми повече, отколкото мога да понеса. Беше нужно време, за да осъзная греховете, които съм допускал и грешките, които съм повтарял повече от веднъж. Трябваше ми време, за да възстановя нарушените и съсипани взаимоотношения. Разбира се, вярата не означава, че трагедии няма да има, нито че проблемите ще престанат. Вярата обаче ни помага да посрещнем предизвикателствата, като знаем, че Бог е на наша страна, а това ни дава сили да продължим напред. Вярата в Христос ми помага да се справям с болката в живота ми. Болката е нещо, което се появява в живота неочаквано. Още по-тежко е, когато загубите в живота ти са няколко и все трагични. Животът ни като християни не е една постоянна победа. Ние понякога се проваляме, защото не сме съвършени като Христос, но аз ще продължа да се старая и да вървя напред, макар и да падам," заявява уверено промененият Келси Грамър.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg