Петък, 04.12.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми." Малахия 2:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов законопроект за религиозните институции в САЩ

Main Pic
Публикувана: 08.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1660
Коментари: 0

Президентът Доналд Тръмп е подписал двупартиен законопроект в защита на религиозните институции в Съединените щати, което им осигурява протекция от посегателства от страна на държавата. Това включва както отделните религиозни групи, така и тяхното имущество.

Новият законопроект предвижда големи глоби и лишаване от свобода до 5 години за посегателство върху религиозни сгради или съзнателно нанесени щети върху религиозна собственост. Това включва и имущество, притежавано от неправителствени и благотворителни религиозни организации с нестопанска цел.

Сенатор Орин Хач, който е внесъл законопроекта, е коментирал следното по случая: "Престъпленията спрямо религиозните институции представляват опасност за религиозните свободи и правата на всички американски граждани. Застрашена е и тяхната безопасност."

Еврейски религиозни групи, в това число Американския еврейски комитет, който е подкрепил законопроекта, са приветствали неговото подписване и влизане в сила.

Изпълнителният директор на Американския еврейски комитет, Джейсън Айзаксън е заявил следното във връзка с подписването на законопроекта: "Този важен закон, който осигурява нови, по-силни мерки и наказания срещу нарушителите и вандалите на религиозна собственост, ще ни даде повече сигурност и защита, която ни е особено необходима.

Солидната двупартийна подкрепа за опазване на религиозните институции е в подкрепа на нашата свобода, заложена в американската конституция. В нея изрично е посочено, че всеки гражданин има право на свободно изразяване и практикуване на своята вяра, без страх от заплахи. Нарасналите заплахи и нападения над църкви, синагоги и джамии е позор за най-фундаменталните ценности на нашата нация и новият закон осигурява нужната защита", казва в заключение Айзаксън.

Според годишния доклад на ЦРУ, евреите и техните религиозни сгради са основна мишена за престъпления, продиктувани от верска омраза в Съединените щати.

Източник:  CBN News

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg