Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Член на банда прави опит да се самоубие, но Бог има план за живота му

Main Pic
Публикувана: 06.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1629
Коментари: 0

Емийл Зуейн е роден в Ливан през 1975 година, но животът му е застрашен, още докато е в утробата на майка му. В Ливан абортът е забранен, но майката на Зуейн получава разрешение от лекаря си да направи аборт по здравословни причини. Преди да забременее с него, тя прави два аборта. Когато отново е бременна и отива на преглед, лекарят е категоричен: "Няма да ти разреша да махнеш това дете."

Семейството на Емийл емигрира в САЩ през 1980 година. Той разказва: "Преди да навърша 16 години, вече бях изключен от две  училища. Бях станал член на банда и главоломно вървях надолу. Стигнах до отчаяние и опитах да се самоубия пред собственото ми семейство. В една незабравима вечер на август 1991 година, Бог простря ръката Си във времето и пространството и сграбчи мизерното ми, грешно сърце. Бог отвори очите ми за истината на Евангелието и коренно трансформира живота ми".

Зуейн споделя, че преломният момент идва, след като един приятел го кани на християнско събрание за достигане на невярващи. Там той чува Евангелието за първи път. "Бог отвори очите ми", разказва Зуейн. "Онова, което се случи с мен, може да се нарече мигновена радикална трансформация. Аз бях чисто ново творение."
 
В рамките само на пет години, Зуейн е приет в християнски университет, завършва, бива ръкоположен, оженва се и става глава на семейство, когато е на 21 години.
 
Днес Зуейн е добре познат християнски лидер, създател на въздействащи филми. Той е актьор, продуцент и сценарист. Зуейн е автор на популярния филм "180", който разказва истината за аборта. По-късно през този месец, в периода 17-21 април Емийл Зуейн ще бъде участник в апологетична конференция, където ще отговаря на въпроси на атеисти, свързани с Бога и вярата. Очаква се конференцията да бъде посетена от много атеисти, които провеждат конференция по същото време.
 
Емийл споделя: "Според мен атеистите имат погрешно разбиране за отношението на християните към тях. Ние не мразим атеистите. Обичаме ги и се молим за тях. Християните са докоснати и изцелени от Спасителя. Искат другите да знаят за любовта на Бога. Ние се надяваме тази конференция да окаже своето въздействие. Ценностите променят поведението. Когато ценим вечността, когато ценим душите на хората около нас, когато разбираме, че вечността е реална, ние ценим нашия Бог и Неговата слава. Тогава сме мотивирани да вършим онова, което Той ни е призовал като Негови деца. Трябва винаги да сме готови да споделим с невярващите сърцето на евангелското послание."
 
Емийл Зуейн е президент на християнското служение Living Waters ("Живи води"), което e основано в Калифорния и се занимава с продуциране на християнски филми и литература. Те имат за цел да споделят евангелието с милиони хора по света. 

Източник: Christian Post

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg