Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Деца на християни загиват при ракетна атака в Сирия

Main Pic
Публикувана: 15.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1408
Коментари: 0

Пет деца на християни са били убити в Сирия, когато ракета пада близо до тях. Децата си играели до манастир в близост до северозападния сирийски град Ал-Сукайлабиах. 

Децата са на възраст между 6 и 10 години. Ракетата е изстреляна от ислямски екстремисти, които съвсем целенасочено са я насочили към християнското място за поклонение с намерение да убият християни.

Местният свещеник Махер Хадад е разказал пред репортер на Associated Press, че децата излезли да играят именно там, защото мястото било спокойно и безопасно, но скоро след това се чула страшна експлозия и всички те загинали. Сред убитите при експлозията има и 8 възрастни.

Групата за защита на християните и другите малцинствени групи в Сирия, наречена A Demand for Action, е излязла с позиция, в която критикува престъпното мълчание на световната общност по отношение на това злодеяние, при което загиват невинни деца, без да се предприема каквито и да е действия да се търсят престъпниците.

Налице е спекулация, че терористичната група Хаят Тахрир Ал - Шам е отговорна за атаката. Въпросната група е тясно свързана с Ал - Каида.

Според информация на ABC News сирийските сили за сигурност за стреляли обратно към мястото, откъдето се предполага, че е изстреляна ракетата.

Сирийската агенция за защита на човешките права с щаб във Великобритания, която следи ситуацията в Сирия и информира за случващото се там, е потвърдила, че при ракетното нападение са загинали деца на християни.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg