Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-скъпоценното притежание

Main Pic
Публикувана: 29.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1064
Коментари: 0
Небесното царство е като съкровище, скрито в нива. Когато човек го намери, го скрива отново, после продава всичко, което има с радост, отива и купува нивата. И пак Небесното царство е като търговец, който търси перли. Когато намери най-красивата, отива и продава всичко, което има и купува перлата (Матей 13:44-46).
 
Какво имаше предвид Исус, като каза, че Небесното царство прилича на съкровище, скрито в нива, което, след като се намери, трябва да се скрие отново и после да се купи? Ето, какво Исус НЯМАШЕ предвид. Той нямаше предвид, че Евангелието трябва да бъде скрито и да не се споделя. Той нямаше предвид, че Благата вест може да се купи. 
 
Тази притча иска да покаже, че Евангелието всъщност е най-ценното нещо, което човек може да има. Толкова ценно, че когато го откриеш, ще ти се прииска да продадеш всичко, за да го имаш. 
 
Евангелието е толкова ценно, че никога не може да бъде купено! Никога няма да имаш толкова скъпи и ценни неща, които да са равностойни на Евангелието. И, ето, в това се състои красотата на Евангелието. То е най-ценното нещо, което може да съществува... и в същото време е безплатно!
 
Това означава, че Бог, който знаеше нашата малоценност и невъзможност да дойдем толкова близо до Неговите стандарти, Сам дойде на земята, смирен като бебе, живя съвършено, въпреки изкушенията и умря, жертвайки Себе Си и замествайки нас на кръста, без да е виновен, за да можем да получим дара, който ни предлага.
 
Колко е ценно Евангелието? Толкова, че все едно да направиш гаражна разпродажба, но не само на нещата, които не са ти необходими, но дори и на тези, които ти трябват, за да живееш сносен живот, само за да можеш да имаш това съкровище (Евангелието) и да му се любуваш. И добрата новина е, че не се налага да го правиш. А дори и да искаш, няма да можеш. 
 
Добрата новина е, че Исус умря за теб и възкръсна, за да можеш да имаш най-ценното нещо в живота си безплатно. Евангелието е с толкова висока цена, че ти и аз не можем да я платим. Само Един можеше да плати тази цена и го направи на кръста веднъж и завинаги. 
 
Той направи това, за да може тези, които призове, да откликнат, като приемат Неговата благодат и станат Негови деца и наследници.
 
Като вярващи третираме ли Евангелието като най-ценното нещо, което имаме? Говорим ли на хората за Евангелието, че ТО е най-ценното, което те могат да имат? Живеем ли така, че да отразяваме благодатта на Исус или живеем така, сякаш все още се опитваме да спечелим нещо?
 
Отразявай радостта от Евангелието всеки ден. Отразявай радостта, която ти е дадена безплатно и която не може да ти бъде отнета. И я споделяй всеки ден с всеки човек около теб.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Люба Канелова 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg