Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Силата на Божиите обещания

Main Pic
Публикувана: 05.11.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1010
Коментари: 0
Християнският живот почива на основа на Божиите обещания за настоящето и за бъдещето. Можем да се доверим на всичко, което е казал нашият небесен Отец, защото Неговото Слово показва, че ТОЙ е ...   
 
Истинен. Господ знае какво е истина и говори честно по всички въпроси. Ние можем да бъдем сигурни в това, защото Той е свят; няма грях в Него. Той също е всезнаещ и разбира всичко (Евреи 4: 12-13). Обещанията му се основават на Неговите безкрайни знания и истинност. 
 
 Верен. Писанието сравнява Господа с пастир, който „събира агнетата в обятията си и ги носи близо до сърцето си“ (Исая 40:11). Това, което е планирал за нас, Той ще се погрижи да даде плод (Римляни 8:28). Нашият небесен Отец не се колебае в Своите намерения или воля.   
 
Обичащ. Божията любов към нас беше демонстрирана на кръста. Той изпрати своя Син Исус да умре чрез разпятие и по този начин да понесе наказанието за нашите грехове. Спасителят понесе Божия гняв заради нашето беззаконие, за да можем да познаем Неговата любов. Това е върховното доказателство за Неговата преданост към нас.  
 
 Всемощен. Божествената сила създаде света и възкреси Спасителя обратно към живота, така че знаем, че Бог има способността да осъществява всичките Си планове. Нашият всемогъщ Отец може да спази всяко Свое обещание.   
 
Обещанието е ценно, само ако този, който го дава, има надежден характер и способността да го изпълни. Нашият небесен Отец е истинен, верен, любящ и всемогъщ. Можем да основаваме целия си живот на Неговите обещания, сигурни в знанието, че Той ще извърши точно онова, както го е казал. 
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg