Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Помощ за пострадалите след труса в Албания

Main Pic
Публикувана: 28.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1382
Коментари: 0
Християнската медия CBN и нейните църковни партньори организират помощ за оцелелите от земетресението в Албания през тази седмица.
 
Броят на загиналите от мощното земетресение във вторник се е увеличил до 21. Повече от 600 души са ранени, като девет от тях  са хоспитализирани с животозастрашаващи наранявания.
 
Земетресението с магнитуд 6,4 по Рихтер беше усетено в южните Балкани и бе последвано от множество допълнителни трусове,  няколко с магнитуд над 5. В близката страна Босна друг трус с магнитуд 5,4 удари югоизточно от столицата Сараево, причинявайки само малки щети.
 
Земетресението в Албания събори жилищни сгради и хотели, докато хората спяха, а спасителните екипи работеха, за да освободят възможно повече хора, за които се смята, че са все още под развалините.
 
 Няма индикации за това колко души все още са погребани в развалините. Съседните страни и държавите от Европейския съюз изпратиха екипи за търсене и спасяване на изчезналите.
 
Министърът на отбраната на Албания е заявил, че усилията за издирване и спасяване включват „изключително трудни операции, при които трябва да се работи бавно, тъй като има висок риск от по-нататъшен срив, застрашаващ не само жителите, но и хората, които са в капан, както и самите спасители."
 
CBN работи в сътрудничество с партньорите си, за да осигурят повече помощ и доставки на хората в зоната на земетресението. Доставянето на храна, дрехи, одеяла, спални чували, палатки, нагреватели, Библии и други лични вещи започва в петък.
 
Моля, помолете се за църковните партньори на CBN в региона и за всички хора в Албания, засегнати от земетресението.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg