Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мотивация за молитва

Main Pic
Публикувана: 23.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1289
Коментари: 0
Общо молитвено движение и братолюбие кани всички вярващи в България да участват в предстоящата обща онлайн молитва, в събота - 25 април, от 19:00 ч. Молитвата ще бъде водена от пастири в София, от различни деноминации, които ще се молят в единство. Тя ще се излъчи на живо чрез фейсбук страницата на Общо молитвено движение и братолюбие тук 
 
Ще се молим за спасението на хората в България и по света; за усъвършенстване на Тялото Христово; за преодоляване на корона вируса; за икономиката и др.
 
Каква е мотивацията за молитва?
 
Библията ни показва, че в усилни времена като тези, в които живеем сега, трябва да се молим по-усърдно, вместо да се отчайваме, страхуваме или отпускаме. Нашият Господ Исус Христос ни остави същия пример, записан в Ев. от Лука 22:44:
 
"И като изпитваше мъка, молеше се по-усърдно...". Така е, защото чрез молитвите и устояването ни с вяра, Бог ще ни укрепи, преведе и възнагради, както направи с Исус. Дори повече: Бог ни е дал благодат да се застъпим в молитва и за други хора, чрез което Той благославя и тях (а не само нас).
 
След създаването на църквата виждаме, че вярващите се молеха заедно не само по време на трудности, но общата молитва беше тяхна ежедневна практика. Резултатите на тези общи молитви са разпространението на благовестието по целия свят и спасение на хора от всеки народ, а не само от тогавашния еврейски етнос.
 
Искаш ли и ти да допринесеш за същия резултат в днешно и в бъдеще време?
 
Източник: Общо молитвено движение и братолюбие
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg